Prim-ministrul interimar Ludovic Orban anunță că se va izola, după ce a...

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban anunță că se va izola, după ce a intrat în contact cu un pacient confirmat cu noul coronavirus UPDATE Orban și ceilalți miniștrii testați nu sunt infectați cu noul coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, vineri, că după ce parlamentarul Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, atât el, cât și toți membrii Biroului Pollitic Național se vor izola, la domiciliu.

Încă patru cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate vineri, toate la Constanța. Printre bolnavi este și senatorul PNL, Virgil Chițac, candidat la Primăria Constanța.

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat vineri existenţa a 70 de cazuri de coronavirus în România. Ultimele două cazuri de îmbolnăvire sunt confirmate în Mehedinți, fiind vorba de două persoane venite joi din Italia.

Guvern în izolare

Premierul Ludovic Orban anunță că nu mai merge la consultările de la Palatul Cotroceni, ce urmau să aibă loc astăzi, după ce a decis să se autoizoleze.

În acest context, Orban a anunțat că Biroului politic național se vor izola.

„Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL se vor izola la domiciliu.


Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL”, a mai spus Orban.

Premierul interimar a mai spus că miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru a fi diagnosticați.

„Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. (…) Miniștri să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit intregului dispozitiv de luptă impotriva coronaviruslui să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Orban.

UPDATE Premierul Ludovic Orban a fost testat în cursul zilei pentru noul coronavirus (COVID-19), iar rezultatul este negativ, a anunțat, Grupul de Comunicare Strategică, vineri seara. De asemenea, miniștrii care au fost testați la Parlament, au rezultate negative.

Printre miniştrii testaţi se numără cel al Sănătăţii, Victor Costache, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, cel al Finanţelor, Florin Cîţu, al Economiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii, Adrian Oros. De asemenea, au mai fost testaţi Marcel Boloş, Marcel Vela, Ionuţ Stroe, Costel Alexe, Bogdan Gheorghiu şi Ion Ştefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.