Primăria Timișoara cumpără 15 paturi de Terapie Intensivă pentru Spitalul de Boli...

Primăria Timișoara cumpără 15 paturi de Terapie Intensivă pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Nicolae Robu a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care anunță că Primăria Timișoara va sprijini, doar în această lună, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” cu o sumă care se ridică la 18 milioane de lei.

Astfel, potrivit edilului-șef, la data de 1 martie, unitatea medicală a primit, din fondul de rezervă, două milioane de lei pentru a se achiziționa teste și echipamente de protecție. De asemenea, în data de 18 martie, prin rectificare bugetară prin dispoziția primarului, spitalului a mai primit trei milioane de lei, bani cu care au fost cumpărate aparate și kit-uri de epurare CO2 și oxigenare, echipamente radiologice digitale și analizoare biochimice.

Totodată, Nicolae Robu anunță că, în data de 27 martie, prin rectificare bugetară prin hotărâre de consiliu local, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara va mai primi 13 milioane de lei.


Cu acești bani se vor achiziționa 15 paturi ATI, în variantă container, ventilatoare invazive, precum și alte echipamente de menținere a vieții în stări limită.

”Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni -programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune-, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu. Împreună, vom reuși! Numai și numai împreună!”, a scris primarul Timișoarei, pe Facebook. Anunțul ridică semne de întrebare în condițiile în care în ultimele zile, Primăria Timișoara a semnat contractele de execuție pentru trei fântâni în valoare de 1,1 milioane lei.

Vă reamintim că și Consiliul Județean Timiș a anunțat că va cumpăra zece paturi ATI pentru Spitalul Județean Timișoara, fiind alocată o sumă de 3,5 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.