Primăria Timișoara cumpără de urgență mai multe aparate necesare Spitalului de Boli...

Primăria Timișoara cumpără de urgență mai multe aparate necesare Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, pentru tratamentul celor afectați de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată live pe Facebook, că primăria va cumpăra în perioada imediat următoare mai multe echipamente de care Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara are nevoie pentru a-i trata pe cei afectați de coronavirus.

Astfel, potrivit edilului-șef, care a primit un necesar din partea reprezentanților unității medicale, vor fi cumpărate echipamente în valoare de aproape trei milioane de lei. Este vorba de două aparate de epurare CO2 și oxigenare extracorporală, kituri compatibile cu aceste aparate, două echipamente radiologice mobile digitale, un analizor biochimic, precum și kiturile necesare.

Primarul Timișoarei a ținut să îndemne populația la calm și a precizat că președintele Iohannis a procedat bine prin decretarea stării de urgență în România, ieri.

„Noi ne putem produce foarte mult rău dacă ne panicăm. Nu trebuie să exagerăm cu măsuri de interdicție, dar nici cu tratarea lejeră a situației. Nu este de glumă cu ceea ce ni se întâmplă, nu este de neglijat faptul că Organizația Mondială a Sănătății a stabilit faptul că suntem în fața unei pandemii. Nu se joacă nimeni cu stările de urgență, este foarte bine că președintele Iohannis a decretat stare de urgență și în România, cred că a făcut-o la momentul potrivit. Nu poți decide stare de urgențâ până când lucrurile nu sunt destul de grave să se justifice o stare de urgență. Când au apărut semne că situația se poate agrava, acum nu este gravă, ca președinte responsabil ce este, nu a ezitat și a decretat starea de urgență”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai declarat că, până în acest moment, s-a folosit o doză mică de clor pentru a se spăla străzile din oraș, ca măsură de prevenție a răspândirii coronavirus, astfel că nu există niciun pericol.


De altfel, Nicolae Robu a anunțat că în viitorul apropiat arterele vor fi spălate doar cu apă, pentru că dezinfectanții sunt tot mai greu de găsit.

Edilul-șef a mai precizat că, cel mai probabil, Târgul de Paști, precum și festivalul florilor Timfloralis vor fi amânate și că Primăria Timișoara urmează să ia măsuri și pentru a veni în sprijinul mediului economic.

„Lumea așteaptă să vadă și ce măsuri luăm pentru a sprijini mediul economic. Cred că toată lumea a receptat pozitiv faptul că se va genera actual normativ de rigoare, o ordonanță de urgență probabil, prin care termenul de 31 martie pentru plata taxelor și impozitelor va fi amânat pentru 30 iunie. Noi tocmai analizăm să vedem cum putem face ca și chiriile, redevențele asociate concesiunilor, alte plăți care trebuie făcute la bugetul local de data aceasta să poată fi amânate până la 30 iunie, în aceleași condiții plătindu-se în continuare ca și cum era prevăzut inițial pentru termenul 31 martie. Deci, se prelungesc facilitățile pentru plata impozitului, cele care erau instituite pentru primul trimestru al anului, la nivelul primului semestru al anului. Înțelegem că sunt dificultăți și iată, în felul acesta, vrem să venim în ajutorul agenților economici. Vom genera și noi, după ce aparatul de specialitate găsește formula de instrumentare, hotărârea sau dispoziția primarului, probabil că hotărârea de consiliu local, prin care vom institui ceea ce v-am spus”, a explicat Nicolae Robu.

În ceea ce privește cele opt containere amplasate la marginea Timișoarei pentru carantinarea unor persoane afectate de coronavirus, edilul-șef a precizat că acestea nu au fost folosite încă. „Cele opt containere sunt gata pentru a fi folosite, trebuie doar să primim acordul de la DSP. Doar că atunci când începe carantinarea acolo, nu se mai poate intra și mai este nevoie să intre muncitorii să le monteze și pe celelalte 12. Probabil câtă vreme nu sunt strict necesare cele opt containere pe care le avem, nu se va intra în ele, presupun că se va aștepta să fie toate cele 20 funcționale. Celelelte 12 se vor pune foarte repede în funcțiune, pentru că rețeaua de utilități și platforma de suport sunt făcute. 27 de containere este capacitatea pentru acea locație, dar noi vom avea 20. Estimez că în zece zile vor veni toate”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.