Primăria Timișoara cumpără „roboți” de dezinfecție cu ultraviolete. Ce măsuri au mai...

Primăria Timișoara cumpără „roboți” de dezinfecție cu ultraviolete. Ce măsuri au mai fost luate

0
DISTRIBUIȚI

robot dezinfectie

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Primăria Timișoara a luat noi măsuri cu scopul prevenirii infecției cu coronavirus.

Astfel, potrivit primarului Timișoarei, se vor cumpăra, în perioada următoare, „roboți” de dezinfecție cu ultraviolete, care vor fi montați în mijloacele de transport în comun, dar și în grupurile sanitare din unitățile de învățământ sau chiar în cele ale municipalității.

„Este vorba, de fapt, de un ansamblu de lămpi care asigură o foarte bună dezinfecție cu ultraviolete. Este pregătită documentația tehnică pentru a achiziționa așa ceva. Robotul este prevăzut cu patru sau opt tuburi generatoare de lumini ultraviolete, iar termenul de garanție este de 36 luni. Acestea ar fi mai potrivite pentru dezinfecție, întrucât au o durată mare de viață și nu se ajunge cu ele în aceste goluri de aprovizionare.


Cu aceste lămpi se face dezinfecție foarte bună și nu ai consumabile care să necesite intervenții după un timp foarte scurt, cum e cazul cu dezinfectantele cu lichide. Nu vor fi fixe, ci vor fi folosite pentru toate mijloacele de transport public. Ele pot fi folosite și pentru dezinfecție în grupurile sanitare. Nu știu cu câte ne aprovizionăm. Pot fi folosite în grupurile sanitare ale școlilor, grădinițelor, inclusiv în primărie. Ele pot fi folosite nu doar în această perioadă de criză. Nu am prețul la ele și nu știu câte ne vom permite să le cumpărăm”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai afirmat că tot personalul din cadrul serviciului de medicină școlară a fost pus la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Timiș, cu scopul de a da o mână de ajutor.

„Ne-am înțeles ca medicii să nu fie folosiți în contact direct cu persoanele purtătoare de virus sau care ar putea fi purtătoare de virus, ci numai pentru a face monitorizarea respectării izolării la domiciliu, respectarea carantinării. Așa ne-am înțeles, că îi pun pe toți la dispoziție, dar doar în astfel de scopuri. DSP nu are personal destul și nu face față”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.