Primăria Timișoara se pregătește să semneze contractul o a treia firmă de...

Primăria Timișoara se pregătește să semneze contractul o a treia firmă de salubritate. Ce misiune va avea aceasta

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara este la un pas de a semna contractul cu firma care a câștigat licitația publică privind ridicarea gunoaielor din rampele ilegale formate în oraș.

Vă reamintim că la licitația pentru „achiziţia serviciului de colectare, transport, depozitare/valorificare a deşeurilor vegetale şi a deşeurilor din construcţii provenite din demolări, din activităţi de reamenajare şi reabilitare, abandonate pe domeniul public al municipiului Timişoara” s-au înscris trei firme. Societatea câștigătoare a fost desemnată Transclean SRL din Timișoara, doar că firma de pe poziția a treia, SC Salubritate SA din Deva, a depus o contestație direct la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că acea contestație a fost respinsă, fiind considerată neîntemeiată de către CNSC.


În aceste condiții, primarul Timișoarei susține că sunt șanse ca săptămâna viitoare să fie semnat contractul cu firma câștigătoare.

„Am câștigat contestația pe licitația privind ridicarea deșeurilor vegetale. O firmă a depus contestație direct la București, ne-a luat prin surprindere, dar contestația s-a dovedit neîntemeiată. Prin urmare, semnăm contractul cu firma și va începe ridicarea deșeurilor vegetale. Ei (n.r. reprezentanții firmei care au contestat licitația) pot să meargă în instanță, noi sperăm să nu mai meargă, dar conform legii, putem semna contractul și să-l punem în practică. Acea firmă a cerut anularea contestației. De îndată ce va fi semnat contractul, se va conveni cum se va acționa și vom face o informare publică. Eu sper cât mai repede. Cred că săptămâna viitoare ar putea fi semnat contractul”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai estimat că în jurul datei de 15 martie, noul operator de salubrizare din oraș ar putea interveni pentru a ridica gunoaiele.

Valoarea contractului cadru este de aproape 24 de milioane de lei, fără TVA, iar durata este de patru ani. Societatea Transclean SRL Timișoara a fost înființată în anul 2017 și, potrivit datelor publice, în 2017 și 2018 nu a avut niciun angajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.