Primăria Timișoara vrea să realizeze un parc în zona Lipovei, în urma...

Primăria Timișoara vrea să realizeze un parc în zona Lipovei, în urma unei investiții de peste trei milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

parc

Primăria Timișoara intenționează să amenajeze un parc în zona Lipovei, fiind dispusă să plătească pentru realizarea acestei investiții peste trei milioane de euro. Municipalitatea a identificat un teren degradat cu o suprafață de 11.424 mp în zonă, însă acesta nu este al primăriei, fiind vorba de o proprietate privată, astfel că este nevoită să recurgă la expropriere.

Astfel, în următorul plen al Consiliului Local Timișoara, aleșii vor avea pe masă un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate, a devizului general și a indicatorilor de proiect pentru investiția „Exproprierea și amenajarea spațiului verde de pe str. Verde”.

Reprezentanții Primăriei Timișoara arată că în zona în care se află acest teren nu sunt parcuri sau scuaruri.

„Precizăm că emiterea proiectului de hotărâre are la bază documentația tehnico – economică nr.


21/2020, faza SF, elaborată în baza contractului nr. 155/02.10.2019, conform prevederilor H.G. nr. 907/2016, de către prestatorul serviciilor de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului – SC Smart Consulting SRL. Studiul de fezabilitate prevede lucrări de amenajare absolut necesare, având în vedere prevederile legislative privind locurile de joacă, ținând cont și de faptul că în 2021 Municipiul Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, iar în această zonă a orașului nu există nici un parc. (…) Amenajarea realizată în urma exproprierii va mări suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor în Municipiul Timișoara”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Primăria Timișoara își propune ca în noul parc din zona Lipovei să instaleze un sistem de irigare computerizat, să instaleze un sistem de iluminat, să amenajeze alei, să monteze mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi și pergole) și echipamente de joacă pe grupe de vârstă diferite și să instaleze un sistem de supraveghere cu camere video. De asemenea, în parc va fi realizată și o fântână, cu o suprafață de 26 mp, vor fi plantați 90 de arbori și 108 de arbuști.

Valoarea totală a investiției, conform devizului general se ridică la 12,7 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.