Primarul Robu știe data la care nu vor mai exista cabluri aeriene...

Primarul Robu știe data la care nu vor mai exista cabluri aeriene în zona centrală a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a oferit noi detalii despre operațiunea ghilotina, care se desfășoară, în această perioadă, pe mai multe străzi din centrul Timișoarei. Asta în condițiile în care au început lucrările de modernizare a trotuarelor, iar cablurile aeriene care nu au fost încă duse în subteran sunt tăiate.

„Progresăm în ritmul în care putem, e supărător că toate trotuarele din această parte centrală a orașului sunt sparte încă. Noi am decis că toate cablurile trebuie duse în subteran. S-au spart trotuarele pentru că unii operatori au înțeles să-și ducă cablurile în subteran, noi înșine, primăria, am creat tubulația subterană pentru diversele cabluri și nu am finalizat lucrările pentru că alți operatori mereu ne-au mai cerut să mai amânăm pentru că și ei vor să facă operația, dar mai au nevoie de puțin timp. Ei, orice răbdare s-a epuizat. De acum, nu mai avem niciun pic de înțelegere. Când ajungem cu lucrările la un anumit trotuar, tăiem toate cablurile de pe strada respectivă și nu o să mai aprobăm nicio intervenție la trotuare. Să nu-și închipuie cineva că după ce noi vom amenaja trotuarele și le vom face frumos, va veni să le spargă, n-o să mai dăm autorizații. A fost suficient timp la dispoziție pentru toți cei de bună credință și să-și facă propria tubulatură, și să și le ducă prin tuburile altora”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că municipalitatea își propune să scape tot orașul de cablurile aeriene, dar acum se acordă o importanță deosebită inelului I de trafic.

„Evident că proiectul nostru este să scăpăm întregul oraș de cabluri, nu putem peste tot deodată.


Toate vor dispărea, dar mai întâi vrem să curățăm interiorul inelului I de trafic și sigur vom merge ușor în prelungire, cum este strada Michelangelo, de exemplu, normal că mergem până la pod, chiar dacă ieșim din interiorul inelului I de trafic. Dar vrem să curățăm interiorul inelului I, apoi vom merge concentrat pe spațiul dintre inelul I și inelul II, dar asta nu înseamnă că nu ne atingem de restul cablurilor, dar aici vom fi concentrați, și mergem spre periferie, încât în final toate cablurile aeriene vor dispărea”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul-șef a adăugat că estimează că în aproximativ două luni nu vor mai exista cabluri aeriene în centrul Timișoarei și că îi pare rău de cetățenii care au de suferit atunci când are loc câte o operațiune ghilotina.

Estimez că în două luni nu vor mai fi cabluri în tot interiorul inelului 1 de circulație, până în luna mai. Eu îndrăznesc să sper că vom reuși să scăpam de cabluri. Știți cum e? Ne pare rău de cetățeni, pentru că până la urmă suferă oameni nevinovați. Dar oare noi suntem vinovați? De multe ori un gând mi se adresează mie, dar oare eu sunt vinovat că vreau să fac un bine orașului? Sau sunt vinovați cei care n-au vrut să înțeleagă ani la rând cu vorba bună, să respecte orașul și să-și respecte clienții, pentru că ei trăiesc din abonamentele pe care le plătesc cetățenii. Sunt lucruri asumate, știu că unii vor fi nemulțumiți, este inevitabil, dar eu sunt cu conștiința împăcată că asta cere orașul nostru pentru a face un salt față de nivelul care este se impun aceste măsuri. Să desființăm toate garajele, să facem amenajări frumoase în locul lor, și să desființăm toate cablurile aeriene și să le ducem civilizat în subteran”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.