Primarul Robu: Dacă numărul de infectați va crește, se va lua în...

Primarul Robu: Dacă numărul de infectați va crește, se va lua în discuție închiderea restaurantelor, teraselor și a barurilor

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a postat, astăzi, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care vine cu noutăți referitoare la evoluția infecțiilor cu coronavirus în județul Timiș. Astfel, primarul Timișoarei anunță că, în acest moment, avem „total persoane găsite până acum pozitive: 12, total persoane vindecate: 5, total persoane încă bolnave, internate în Spitalul «Victor Babeș»: 7”.

Prin urmare, Nicolae Robu precizează că, în prezent, „situația nu este foarte gravă”, dar că este esențial ce se întâmplă la intrările în țară, terestre și aeriene. „Dacă toți cei susceptibili a fi contaminați sunt responsabili, adică sinceri, declarându-se, când intră în țară, ca atare și autoritățile îi îndrumă conștiincios, conform procedurii, atunci lucrurile vor putea fi ținute sub control.


Altfel… Vă spun doar că șase din cei șapte timișoreni infectați la ora actuală provin din carantină. Și haideți să ne întrebăm: ce s-ar fi întâmplat dacă ei n-ar fi fost carantinați, ci lăsați în voie, la viața obișnuită?! Răspunsul e cutremurător, evident! Am fi avut, probabil, zeci de contaminați, care ar fi contaminat la rândul lor, cumulat, alți peste o sută și tot așa! Procedând, însă, corect, responsabil, avem șase contaminați (al șaptelealea nu provine din carantină)”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai anunțat, pe rețeaua de socializare, că în cazul în care numărul de infectați va crește, restaurantele, barurile și terasele s-ar putea închide.

„Vă rog să ne păstrăm calmul, dar să respectăm cu strictețe toate indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Adaug la acestea din urmă solicitarea de încetare a activităților în sălile de sport de întreținere și pe aceea ca în restaurante, baruri și la terase, distanța dintre mese să fie făcută de cel puțin 2 m. Menționăm că dacă numărul de infectați va crește, se va lua în discuție și închiderea acestor unități. Încă o dată, fac apel la calm, dar totodată la responsabilitate”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.