Procese suspendate la Curtea de Apel Timișoara. Ce cauze fac excepție

Procese suspendate la Curtea de Apel Timișoara. Ce cauze fac excepție

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a decis ca începând din data de 12 martie până în data de 31 martie inclusiv, să fie suspendată activitatea de judecată pentru toate cauzele aflate pe rol, cu excepția celor urgente, precizate pe fiecare materie. La secțiile civile se vor judeca doar cauzele care vizează adopția, plasamentul, majorările de alocație, încredințările, reîncredințările și orice alte dosare vizând interesul superior al minorului, precum și ordonanțele președențiale, măsurile asigurătorii și suspendarea executării hotărârilor. Secția litigii de muncă și asigurări sociale va judeca ordonanțele președențiale, acțiuni în suspendarea grevei și măsuri asigurătorii iar secția de contencios administrativ și fiscal va pune în discuție ordonanțele președențiale, achizițiile publice, suspendarea executării de acte administrative și custodie publică.


La secția penală vor fi pe rol cauzele care vizează măsurile preventive sau în care au fost dispuse măsurile preventive și cele referitoare la infracțiuni în privința cărora urmează a se împlini termenul de prescripție a răspunderii penale.

Cauzele care se judecă de urgență vor fi afișate săptămânal pe pagina de internet a instanței și la intrarea în incinta Palatului Dicasterial iar pentru cele care au termene în luna martie și nu se judecă se vor acorda noi termene de judecată începând cu luna aprilie. Începând de astăzi, se suspendă programul de lucru cu publicul la arhivă, registratură și biroul de relații cu publicul, transmiterea tuturor petițiilor și cererilor urmând a se face prin intermediul poștei electronice, fax sau poștă. Din 13 martie, accesul în incinta Palatului Dicasterial va fi interzis, cu excepția părților și participanților din dosarele urgente care se judecă.

Această decizie a fost luată ca o necesitate de prevenire și limitare a epidemiei determinate de infectarea cu COVID19 ca urmare a evoluției acesteia la nivel național și mondial, pentru asigurarea sănătății și securității în muncă, în baza actelor normative în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.