Proiectul timișorean Benson & the Mixtapes a lansat prima piesă proprie VIDEO

Proiectul timișorean Benson & the Mixtapes a lansat prima piesă proprie VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Benson Joel este o figură binecunoscută pentru melomanii din Timișoara și nu numai. Artistul s-a născut în oraşul indian Bangalore și a ajuns în Timişoara cu 18 ani în urmă. A absolvit Facultatea de Medicină, dar s-a concentrat mai mult pe latura artistică. Și asta pentru că a fost „contaminat“ încă din fragedă pruncie de microbul numit „muzică“, pe care l-a dobândit datorită tatălui său, care i-a făcut cunoștință cu principalul instrument de percuție al muzicii clasice indiene, tabla.

De-a lungul anilor, artistul a cântat în numeroase formule prin diverse cluburi timișorene. Cel mai „fresh“ proiect al său poartă numele de „Benson & the Mixtapes“, care a editat prima compoziție proprie, care poartă numele de „Magical“. Am realizat un mini-interviu cu Benson, din care am aflat cum s-a născut această piesă și care sunt planurile de viitor ale proiectului Benson & the Mixtapes.

– Cum s-a născut melodia „Magical”? De unde ți-a venit inspirația si ce mesaj are acest single?

– Melodia „Magical” este o scrisoare de dragoste. De aproape un an am făcut cercetări pe platormele sociale și am descoperit o serie de tutoriale de genul «How to» iar la începutul acestui an am hotărât să folosesc ceea ce am învățat și să mă apuc de treabă. Având această experiență, am decis să avansez și să adaug o poveste la această melodie. Nu vreau să dau prea multe detalii, dar prietena mea s-a mutat într-o altă țară cu serviciul și am vrut să scriu o scrisoare de dragoste. Ne-a păcut să ne uităm un anumit spectacol TV, care se referea la mister și magie. Am vizionat toate sezoanele din acest spectacol și odată cu plecarea ei am compus această piesă care se vrea o simplă scrisoare de dragoste. Nu am vrut să fie o melodie tristă, ci una fericită și veselă. Și… într-un mod magic, cu ajutorul câtorva prieteni, melodia a prins viață.


În luna ianuarie, Paul (cajon) și Dedu (bas) mi-au făcut cunoștință cu Marco Alazaroae. Ne-am potrivit ca muzicieni și l-am invitat să fie și el colaborator. Fiind un fan al muzicii de film și a modulului Lydian, am decis să folosesc câteva trucuri ale muzicii de film pentru acest cântec. Marco s-a alăturat și a devenit parte a piesei și împreună am putut să avem ceva ce credem că sună bine și proaspăt. Întreaga melodie a fost înregistrată acasă cu programul Ableton, și am avut ajutorul lui Marco care cântă la keyboards și la pian. Am mai fost ajutat de cei de la Soundcreation și de mixajul și masterul realizat de Luculescu Alin Gabriel. Pe scurt, este o scrisoare de dragoste pentru oricine are persoana iubită departe…

– Cine face parte din Benson & the Mixtapes ?

– Eu cânt la chitară și sunt compozitor. Îmi place muzica de film, jazz, gospel și soul. Am cântat o mulțime de cover-uri, le-am amestecat și mi-am croit un drum. Cu cât am adunat mai multe cover-uri, am început să le văd ca pe un mixtape, din orice gen. Când am avut nevoie de un nume de trupă, s-a născut cât se poate de firesc numele de The Mixtapes. Din trupa The Mixtapes mai fac parte Paul Dragoste la cajon și percuții, care adoră muzica electronică underground, Dedu Silviu la chitară și bas care este „creierul“ trupei de metalcore Diluvian Collapes (metalcore) și Marco Alazaroae care este fan de gospel, soul și sunete electronice.

– Care sunt planurile voastre de viitor?

– Planurile noastre de viitor sunt să compunem multă muzică originală. Deasemenea vom realiza mai multe cover-uri „one session“ unplugged și versiuni acustice ale unor piese celebre. Planul este să ne împărtășim dragostea pentru muzică și să transmitem sentimente frumoase. Suntem la început și suntem încrezători că povestea noastră va include multe melodii frumoase pe viitor. În plus, ne gândim să invităm și alți muzicieni care să ne însoțească în această călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.