Protecția Copilului ajută și bătrânii, la Timișoara. „Telefonul Copilului” devine „Telefonul de...

Protecția Copilului ajută și bătrânii, la Timișoara. „Telefonul Copilului” devine „Telefonul de Urgență”

0
DISTRIBUIȚI

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului anunță că începând de astăzi, „Telefonul Copilului”, care a sprijinit numeroși copii timp de aproape 20 de ani, devine „Telefonul de Urgență”, care va funcționa neîntrerupt. La numărul 0256-983 poate suna, de azi înainte, orice persoană vârstnică sau oricine cunoaște situația unei persoane trecute de 65 de ani, fără susținători sau fără altă formă de ajutor, pentru a minimaliza expunerea acestora în afara locuințelor și pentru a reduce, pe cât posibil, riscul de răspândire a noului coronavirus.

Persoanele vârstnice vor beneficia de ajutor din partea asistenților sociali din județ și din partea DGASPC Timiș după ce vor contacta telefonic serviciul public de asistență socială din localitatea de domiciliu, din cadrul primăriei, pentru a fi luate în evidență și a primi ajutor.


Dacă nu reușesc să ia legătura cu nimeni de la primăria de domiciliu ori dacă au solicitat sprijin și nu l-au primit, trebuie să sune la „Telefonul de Urgență”, unde un operator va prelua toate datele persoanelor care au nevoie de ajutor, după care se vor face toate demersurile pentru acordarea acestuia.

DGASPC Timiș reamintește tuturor că este vital ca în aceste zile să fie respectate toate măsurile impuse de starea de urgență în vederea prevenirii infectării cu COVID-19 și cel mai important este să… #statiacasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.