Refuzată de CJ Timiș, pista de biciclete de pe malul Begăi, până...

Refuzată de CJ Timiș, pista de biciclete de pe malul Begăi, până la granița cu Serbia, ar putea fi administrată de Primăria Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

pista biciclete

Pista de biciclete de pe malul râului Bega, realizată cu bani europeni și care leagă Timișoara de granița cu Serbia, nu rămâne de izbeliște. Vă reamintim că, începând din luna martie a acestui an, Administrația Bazinală de Apă Banat nu mai are obligativitatea de a o administra în cadrul proiectului european, astfel că Titu Bojin, șeful instituției, a solicitat de mai multe ori Consiliului Județean Timiș să o preia. Însă, Călin Dobra nici nu a vrut să audă, invocând costurile prea mari pentru administrarea ei, care se ridică la aproximativ 200.000 lei pe an.

În acest scandal a intervenit Nicolae Robu, care a anunțat că i-a cerut șefului ABA Banat să transfere pista de biciclete Primăriei Timișoara.


Deocamdată, edilul-șef nu a primit niciun răspuns din partea lui Titu Bojin.

„I-am cerut directorului ABA Banat, Titu Bojin, să transfere pista de biciclete Primăriei Timișoara, pentru că ABA nu are resurse să întrețină această pistă. Noi asumăm răspunderea să o întreținem pe toată, până la granița cu Serbia. Ce să facem, să o lăsăm de izbeliște? Putem să avem orice proprietate, oriunde. Fac asta din responsabilitate, nu critic persoane aici. ABA Banat are alte prerogative, alte sarcini și nu îi ajung resursele nici pentru ceea ce ține de misiunea sa, astfel că asta ar o sarcină în plus care este greu de onorat. De vreo săptămână am solicitat transferul”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a ținut să atace din nou Consiliul Județean Timiș, pe motiv că nu ar avea cum să preia pista, pentru că nu ar fi în stare să o îngrijească. „Ce să facă consiliul județean? Lasă spațiul de vizavi de Hotel Timișoara de 20 de ani de izbeliște. Nu a fost în stare să facă nimic, rămâne cu 200 de milioane lei necheltuiți în fiecare an. Dar nu le port eu de grijă. Trebuie să facem acest lucru (n.r. preluarea pistei) pentru cetățeni. Putem suporta costurile pentru administrarea ei”, a spus Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.