Rezultate negative în cazul a trei parlamentari din Timiș, testați pentru coronavirus....

Rezultate negative în cazul a trei parlamentari din Timiș, testați pentru coronavirus. Unul dintre ei a fost verificat de două ori

0
DISTRIBUIȚI

ben oni ardelean

Vești bune pentru trei parlamentari PNL din județul Timiș care au participat la ședința Biroului Politic Național de luni, la care a fost prezent și senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus în cursul zilei de ieri.

Deputatul Ben Oni Ardelean a scris, pe pagina sa de Facebook, că testul pentru coronavirus a ieșit negativ. ”Coronavirusul trebuie combătut activ și cu decizii ferme, fiindcă ține mult de noi să stopăm răspândirea acestuia! Astăzi (n.r. vineri), în momentul în care am aflat că un coleg de Parlament și partid a fost diagnosticat cu coronavirus, am anulat totul și m-am autoizolat, anunțând imediat Direcția Județeană de Sănătate Publică. Un echipaj al ambulanței a sosit la mine pentru a-mi fi prelevate probele, iar în urmă cu puțin timp am primit rezultatul testului, acesta fiind negativ! (…) Doar împreună, uniți, atenți, empatici și preventivi vom trece peste această grea încercare la care este supusă țara noastră și întreaga lume”, a scris parlamentarul de Timiș, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, și senatorul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, ne-a comunicat că rezultatul la testul pentru coronavirus a ieșit negativ.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul deputatului Pavel Popescu.


Interesant este faptul că parlamentarul de Timiș a cerut să fie testat de două ori, în ultima săptămână, lucru pe care l-a confirmat și pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat că face ”câteva clarificări pentru cei care în perioadă de criză și din ură politică față de un partid îmi aduc acuzații cum că am fost testat „preferențial” de două ori pentru coronavirus”.

Astfel, Pavel Popescu a explicat că joia trecută a început să se simtă rău, a făcut temperatură, a urmat un tratament, iar apoi și-a făcut testul pentru gripă, care a ieșit negativ.

”Simptomele (tuse, dureri de cap, dureri musculare și temperatură) nu treceau. Am fost înștiințat că o persoană dintr-o instituție publică cu care intrasem în contact săptămâna trecută avusese o interacțiune cu o altă persoană testată pozitiv pentru coronavirus. Cu simptomele intensificate, cu testul de gripă negativ după 4 zile de izolare în casă, am fost sfătuit de cadre medicale să mă testez și pentru coronavirus. Nu preferențial, ci ca pacient după tratament și cu suspiciune de contact indirect a unei persoane dovedită a fi pozitivă. Marți, rezultatul testului a fost negativ. Astăzi la Parlament, a fost o întreagă panică cu testarea tuturor celor care au fost contacți direcți sau indirecți ai colegului nostru senator depistat pozitiv. Ca și restul zecilor de angajați de acolo cât și ca cei din presă, am fost și eu testat. (…) Într-o pandemie, când ești persoană publică, când intri în contact cu sute de persoane din alte instituții publice, când știi că ai fost contact indirect al unei persoane depistate pozitiv și când ai simptomatologie accentuată de câteva zile și nu te testezi, ești iresponsabil. Eu nu am vrut să fiu”, a precizat Pavel Popescu.

Senatorul Alina Gorghiu, considerat contact direct al parlamentarului confirmat cu coronavirus, nu a putut fi contactat telefonic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.