Puncte împărţite de Ripensia şi Dunărea Călăraşi în nămolul de pe „Electrica”....

Puncte împărţite de Ripensia şi Dunărea Călăraşi în nămolul de pe „Electrica”. Pustai deplânge starea fotbalului timişorean

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara s-a zbătut pe terenul greu, „stricat” şi mai mult de un meci disputat ieri după masă, pentru a depăşi vecina de clasament Dunărea Călăraşi. Roş-galbenii au preluat devreme conducerea prin golul moldoveanului Valerii Macriţchii, dar mijlocaşul care a spart gheaţa la noua echipă a greşit totodată la golul încasat de elevii lui Alex Pelici. S-a încheiat 1-1, un rezultat care nu ajută, dar nici nu supără foarte tare pe nimeni.

După eşecul dur de la Arad, roş-galbenii au revenit la determinarea arătată în primul joc al anului. Condiţiile au fost şi mai grele însă ca împotriva lui Metaloglobus, mai mult, spectatorii au stat în picioare şi la tribuna acoperită din cauza lucrărilor de la arenă. Ieri, ACS Poli a învins Fortuna Becicherecu Mic în C (2-1) pe acelaşi teren.

Era doar minutul 6 când V. Macriţchii a speculat mingea respinsă greşit de Krell în duel cu Popovici, moldoveanul reluând precis sub bară, în ciuda efortului căpitanului Şandru, care a încercat să respingă inclusiv cu mâna. Tot „Ripi” a părut în continuare vioara întâi, deşi mocirla lua loc tot mai mult suprafeţei verzi. Roş-galbenii au fost aproape de 2-0 înaintea pauzei, când Chera a şutat cu stângul din 16 metri, dar Krell s-a opus cu braţul la nivelul terenului.

Acelaşi Chera a fost aproape de o altă minge de gol în debutul reprizei secunde iar la împlinirea unei ore de joc Popovici a fost aproape de o deviere care să asigure punctele. Dunărea nu a cedat, a mutat ofensiv de-a lungul meciului şi a obţinut egalarea cu noroc, cu 20 de minute înainte de final. Honciu a profitat de greşeala marcatorului ripensist şi l-a executat pe Moldovan de la limita careului, portaru reuşind doar să atingă puţin balonul care a ţopăit în poartă. În prelungiri „Ripi” putea păstra toate punctele la Timişoara, dar Urvanţev a trimis către Golda în careu, semnalizat în ofsaid, dar şi cu o reluare peste bară dacă faza ar fi contat.

Ripensia rămâne în a doua jumătate a tabelei, cu 28 de puncte, în timp ce Dunărea şi-a păstrat avansul de trei puncte. Pentru roş-galbeni urmează călătoria la Ploieşti.

Ripensia: H. Moldovan – Lungu, Tînc, Apro (cpt.), A. Macriţchii – T. Călin, V.


Macriţchii (79, Golda) – Chera, Neagu (55, Stoi), Tudorache (69, Urvanţev) – Popovici. Pe bancă: Dobre – Vasluian, Sîrbu, Monea. Antrenor: Alexandru Pelici.

Dunărea Călăraşi: Krell – I. Sîrbu, B. Şandru (cpt.), Ozcan, Ţenea – Cl. Vereş, Doumbia (20, Tudoran) – Raiciu, Zaluschi (46, A. Lopez), Honciu – Bg. Rusu. Pe bancă: Calancea – G. Toma, Jica, An. Moise, Bawab. Antrenor: Cristian Pustai

„Un joc disputat, ambele echipe au jucat fotbal atât cât s-a putut, datorită timpului şi terenului desfundat. Cred că puteam câştigat dacă marcam la 1-0 şi făceam 2-0… aşa, la una dintre puţinele ocazii, Honciu a speculat şi a marcat cu unşut de la 16 metri. Am mai avut situaţii bune de a înscrie, dar nu am reuşit. E păcat că am muncit mult şi nu am reuşit să câştigăm. Dar e un punct care se pune la zestrea noastră şi mergem mai departe în continuare… Ambele echipe au fost dezavantajate în construcţie… se prefera lungă şi pe a doua, cum e limbajul clasic… Dunărea a încercat, când a intrat Bawab s-a văzut în combinaţii, cu Honciu şi Rusu. Nu pot decât să-i felicit pe jucătorii mei, aştept un plus de la cei care intră. La ultima fază, poate şi Ivan putea mai mult, dacă prefera un şut… Aspectul jocului ne dă speranţe”, a declarat Alexandru Pelici după meci.

„Se poate să fi fost o măsură mai bună, se poate pe un teren mai bun să fi suferit noi. Dunărea nu a venit să se apere, au jucat, au ieşit la joc, au şi un antrenor preocupat de aşa ceva. Ştie toată lumea că e preocupat de joc”, a mai spus Pelici despre teren.

Antrenorul principal a vorbit şi despre condiţiile improprii de la tribună, care ar urma totuşi să primească scaune noi: „De marţi au început, toată săptămâna ne-am antrenat aşa, dar nici nu putem să reproşăm nimic, bine că se face… cu ciocane în cap şi picamere, dar nu avem ce face”.

Cristian Pustai: „Te doare sufletul”

Antrenorul Dunării era oarecum în asentimentul „principalului” gazdelor în privinţa celor întâmplate pe… gazon. „A fost un meci echilibrat, cu un teren greu, pe care jucătorii au făcut mult efort, dar realizări fotbalistice puţine. Meci de luptă, terminat până la urmă echitabile, ambele echipe au trecut pe lângă victorie. La sfârşit rămâne scorul. A rămas aceeaşi distanţă… Echipa noastră a abordat jocul la victorie, am schimbat sistemul în timpul jocului, am trecut la doi atacanţi, am căutat viteză în benzi, un singur închizător… Nu plecăm cu mâna goală. Nu am tras de timp, nu am văzut vreun jucător stând din această cauză. E foarte greu după retrogradare… Dacă nu ne luau punctele cu acea greşeală cu cartonaşele, aveam… 34”, a spus Cristian Pustai.

Experimentatul tehnician e surprins de condiţiile improprii din Capitala Banatului, a cărei infrastructură sportivă e sub cea din unele comune din sudul ţării, cel puţin în ceea ce priveşte arena principală: „Nu ştiu dacă aţi fost în vestiar, sunt cele mai mici, cred că au fost de copii. E… pentru Timişoara, un oraş important al ţării… te doare sufletul, vezi şi ce puţină lume e la meci, unde a fost acest oraş şi unde a ajuns. Din păcate multe echipe de tradiţie din Ardeal… nu au susţinere. Fotbalul e un fenomen social. Bazele ar trebui să le facă primăriile, pentru că sunt efectiv pentru oamenii din oraş. Uite cum arată un teren de joc pentru o echipă de Liga 2, căreia dacă îi zici numele te ridici în picioare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.