Robu anunță că va dona și el pentru Spitalul de Boli Infecțioase...

Robu anunță că va dona și el pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, administrat de primărie: „Nu sunt om de afaceri, înstărit, să dispun de sume mari”

2
DISTRIBUIȚI

După ce medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au reușit să vindece mai multe persoane infectate cu coronavirus, Nicolae Robu a început să se laude constant pe Facebook cu faptul că această unitate medicală este administrată de primărie.

Astfel, aproape zilnic, Nicolae Robu postează pe rețeaua de socializare mesaje în care anunța numărul pacienților vindecați „în spitalul Primăriei Timișoara, numit «Victor Babeș»”. Același lucru l-a făcut edilul-șef și astăzi, în cadrul conferinței de presă desfășurată online, unde s-a lăudat cu rezultatele medicilor din această unitate.

„La Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, spital al Primăriei Timișoara, accentuez asta de fiecare dată. Primăria are trei spitale în municipiul Timișoara: Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, spitalul de copii și spitalul municipal. Primăria Timișoara le susține cu sute de milioane de lei, răspunde de toată infrastructura, de spitalele în sine și inclusiv de cum sunt manageriate aceste instituții medicale și evident de tot ce se întâmplă în ele. Unii suferă când eu spun că aceste spitale sunt ale Primăriei Timișoara, asta este chiar culmea culmilor.


Deci, până unde merge acest spirit negativ, încât și la așa ceva să vezi că unii suferă, sunt deranjați. În fine, e problema lor. Cred că suntem datori să facem cunoscute aceste lucruri pentru că în fiecare context trebuie să se știe și cine răspunde de ce se întâmplă în spitalele respective”, a precizat Nicolae Robu.

Apoi, primarul Timișoarei a început să enumere mai multe cifre referitoare la testele efectuate sau al pacienților vindecați în unitatea medicală. „Iată, avem rezultate foarte bune și este meritul medicilor noștri excepționali, pe de o parte, prin competența lor, pe de altă parte, prin dăruirea, seriozitatea și implicarea în actul medical. Eu întreb în fiecare zi la spitalul de boli infecțioase ce nevoi mai sunt, cu ce mai pot ajuta și atât cât se solicită, am putut ajuta și voi ajuta și în continuare cu cât se solicită. Putem remarca că la Spitalul Victor Babeș ne ocupăm de un număr mare de compatrioți din alte județe, asta arată caracterul regional al spitalului nostru”, a afirmat Nicolae Robu.

Întrebat de către un jurnalist dacă a donat din fonduri proprii pentru susținerea spitalului, în cadrul campaniei inițiată recent de medici, primarul Timișoarei a precizat că nu, dar că urmează să ofere o sumă de bani.

„Nu am făcut o donație din fondurile proprii, o să donez și eu, dar eu nu sunt un om de afaceri, nu sunt un om înstărit ca să dispun de sume mari. Însă evident că voi dona atât cât voi putea cuprinde eu. Cred că aproximativ 150.000 lei s-au strâns de la toți donatorii din oraș în cadrul campaniei. Este lăudabil și mulțumesc și eu tuturor celor care au donat. Voi dona și eu, voi fi alături de ei. Este important, sigur că 150.000 lei în raport cu milioanele necesare, cu sutele de milioane pe care le dă primăria către cele trei spitale reprezintă o sumă mică, dar fiecare leu venit e important și fiecărui donator trebuie să-i aducem mulțumiri”, a afirmat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. De ce vă dați rănit domnule primar, ziceți că nu sunteți înstărit dar copii dumneavoastră de unde au milioane de euro să construiască vile????
    Credeți că e momentul potrivit să vă faceți campanie deja și acum în aceste vremuri.
    Aruncați cu niște bănuți și ziceți că faceți donație???
    Să vă fie rușine… Nu aveți nici un strop de scrupule
    Urât din partea unui primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.