Români care se întorc din Italia și vor să se angajeze, în...

Români care se întorc din Italia și vor să se angajeze, în Timiș: Nu am haine, vin de nicăieri VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Temerea de a nu se infecta cu coronavirus i-a determinat pe mii de români să se întoarcă în țară din zone „roșii”. Cei mai mulți dintre ei sunt veniți din Italia – aflată acum în totalitate în carantină – acolo unde, de altfel, există și cea mai mare comunitate de români din afara țării.

Unii dintre cei care s-au repatriat au de gând să nu se mai întoarcă în Italia cel puțin pentru o perioadă. Iar de asta și-au dat seama unii angajatori din Timiș, care s-au trezit la ușa firmei cu persoane venite  „de nicăieri”. „Am primit telefoane de la angajatori începând de ieri. Mi-au spus că au apărut unele persoane care voiau să se angajeze și care spunaeu că nu au unde să locuiască, că nu au haine, că le-a furat cineva hainele”, a spus, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Ileana Tomoiagă, inspector-șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș.

Temerea că acele persoane ar fi venit din Italia și că vor să ascundă acest fapt a fost confirmată, ulterior.


„Au fost șase cazuri. Angajatorul i-a suspectat că ar fi venit din Italia, că doreau să se angajeze și nu voiau să zică de unde vin. I-am îndrumat să anunțe DSP-ul, medicul de la medicina muncii, care să-i testeze și să-i evalueze din punct de vedere medical. E o situație nouă și pentru noi”, a explicat Ileana Tomoiagă, aflată în studioul on.set, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

„În mare parte suspiciunea că ei ar fi venit din Italia s-a confirmat. Nu știu ce au făcut angajatorii după ce m-au sesizat”, a dezvăluit Ileana Tomoiagă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.