România se pregătește de intrarea în „Scenariul 3”, când va depăși 100...

România se pregătește de intrarea în „Scenariul 3”, când va depăși 100 de persoane infectate cu coronavirus. GCS: Nu avem confirmarea că există o „transmitere susținută pe scară largă”

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Grupul de Comunicare Strategică precizează că intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă”, iar în acest moment nu există confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus. Până la această oră, în România au fost confirmate 97 de cazuri de pacienți cu coronavirusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19.

„Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, «transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)». Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o «transmitere susținută pe scară largă» a noului coronavirus (COVID-19)”, se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică.

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus, spune sursa citată.

În acest sens, echipele direcțiilor de sănătate publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.

De asemenea, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

GCS enumeră măsuri adoptate deja, care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

• Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităților colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.