Se închide Spitalul Județean din Suceava. Numărul medicilor infectați a depășit 50

Se închide Spitalul Județean din Suceava. Numărul medicilor infectați a depășit 50

0
DISTRIBUIȚI

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52. Astfel, acesta a fost închis și va fi transformat în spital pentru COVID-19, a declarat, pentru Mediafax, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat faptul că numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52.


Astfel, spitalul este închis și va fi transformat în spital pentru COVID-19.

Începând din această dimineață, Spitalul Municipal Rădăuți a devenit spitalul de resort la nivelul județului Suceava.

„Tot ceea ce înseamnă urgențe medicale la nivelul întregului județ va ajunge la Spitalul Municipal Rădăuți. Am purtat discuții cu DSP Suceava și cu Serviciul de Ambulanță care m-a anunțat că ambulanțele sunt pe drum către Spitalul Municipal Rădăuți. În momentul de față avem stocuri de materiale care ne pot asigura funcționarea în condițiile care tocmai s-au modificat pentru un termen mai scurt decât termenul care era anterior, pentru aproximativ o săptămână, zece zile”, a declarat, într-o conferință de presă, Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Luni dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava 18 medici și 9 asistenți medicali erau confirmați pozitiv, numărul acestora crescând pe parcusul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.