Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Suntem în Scenariul 2”. Amenzi totale...

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Suntem în Scenariul 2”. Amenzi totale de peste 300.000 de lei pentru nerespectarea izolării

0
DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a spus, miercuri, că, în prezent, România se află în Scenariul 2 de reacție la răspândirea coronavirusului, iar următorul lucru pe care îl fac autoritățile este să depisteze suspecții și să pregăteaască spitalele pentru Scenariile 3 și 4.

„În primele două scenarii ne-am axat pe prevenție, acum ne extindem la tot ce e contacți. La București am suplimentat epidemiologii. Ne pregătim pentru un aflux al cetățenilor care vin din alte zone. (…) Încă menținem prevenția ca punct principal înaintea schimbărilor majore din spitale. În scenariul 3 vom extinde paturile din spitalele de infecțioase, se pregătesc spitalele de suport care vor prelua non coronavirus. E vorba de aproape 2.500 de paturi”, a explicat Nelu Tătaru, miercuri, într-o conferință de presă.

Secretarul de stat a adăugat că persoanele care vin din „zonele roșii” vor intra în caarantină, iar românii care se întorc din „zonele galbene” vor fi izolați la domiciliu.

Amenzi pentru nerespectarea izolării

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri că inspectorii sanitari au dat până acum amenzi de 300.000 de lei celor care nu au respectat izolarea la domiciliu.

Potrivit lui Nelu Tătaru, inspectorii sanitari au dat până acum amenzi de 300.000 de lei celor care au încălcat izolarea acasă.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a dublat numărul de medici epidemiologi din punctele de frontieră.

Fiecare manager de spital a început să organizeze spitalul pentru scenariul 3 şi 4 al epidemiei și s-a format o reţea de „spitale suport” care va prelua ceilalți bolnavi care nu au legătură cu noul coronavirus.


În acelaşi timp, la paturile de ATI se va menţine procentul de 10% la sută liber pentru a se asigura suport cazurilor critice.

În prezent, în România sunt 31 de persoane care au coronavirus.

„Ministerul Sănătății poate confirma 31 de persoane cu noul coronavirus, din 1.200 de teste care s-au lucrat. La Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, București, Craiova – și căutăm să adăugăm Brașovul – sunt centre unde se pot face aceste testați. Nu ducem lipsă de kituri și de profesioniști. Colegii noștri fac o muncă titanică, am intrat pe un teren al transmiterii locale, suntem în Scenariul 2, implică depistarea suspecților și pregătirea spitalelor pentru Scenariul 3 și 4”, a adăugat demnitarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.