Serviciile medicale și farmaceutice, acordate și decontate după alte reguli în Timiș,...

Serviciile medicale și farmaceutice, acordate și decontate după alte reguli în Timiș, ca urmare a stării de urgență

0
DISTRIBUIȚI

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș anunță că, în condițiile în care România se află în stare de urgență, modul de acordare și decontare a serviciilor medicale și farmaceutice se realizează după alte reguli.

Prin urmare, reprezentanții instituției informează că serviciile medicale pentru tratarea cazurilor COVID-19 și complicațiile acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României și se suportă din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

De asemenea, serviciile medicale și medicamentele pot fi acordate și validate și fără semnarea cu cardul național de asigurări sociale de sănătate și fără termen de raportare în trei zile lucrătoare de la data acordării serviciilor.

Totodată, decontarea pentru unitățile sanitare cu paturi aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate a sumelor contractate și decontate din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate sau din bugetul Ministerului Sănătății, se va efectua indiferent de numărul de cazuri realizate sau după caz la nivelul activității efectiv realizate, în condițiile în care aceasta depășește nivelul contractat.

De asemenea, pentru pacienții cu boli cronice cu tratament stabilizat, medicii de familie vor putea elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o nouă reevaluare la medicul specialist în această perioadă.


CJAS Timiș mai anunță și că decontarea serviciilor medicale în unitățile sanitare din asistența medicală primară și ambulatoriul de specialitate clinică se va efectua la nivelul activității efectiv realizate, cu maximum opt consultații/oră.

“Fac un apel la toate persoanele asigurate sau neasigurate, precum și la toți colaboratorii noștri că suntem alături de ei, și îi asigur de tot sprijinul nostru și că vom răspunde cu promptitudine la toate solicitările venite către noi. De asemenea, țin să precizez că furnizorii dispun de fonduri suficiente pentru a oferi serviciile medicale necesare și de care pot beneficia toți bolnavii”, a declarat Victor Dumitrașcu, președintele CJAS Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.