Simion Moșiu, consilier local PNL: „Timișoara va avea autostradă pentru biciclete”. Ana...

Simion Moșiu, consilier local PNL: „Timișoara va avea autostradă pentru biciclete”. Ana Munteanu (USR-PLUS): „Promisiunea e doar o Fata Morgana” VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Infrastructura velo a Timișoarei a fost unul dintre principalele subiecte ale discuției, miercuri seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, în care invitați au fost Ana Munteanu, candidat USR-Plus pentru Consiliul Local Timișoara, fost coordonator al Verde pentru Biciclete, respectiv Simion Moșiu, liderul grupului PNL din cadrul CL Timișoara.

Timișoara are aproximativ 103 kilometri de piste pentru biciclete, însă starea multora dintre ei nu se ridică la standarde decente. Promisiunile sunt mari și în ceea ce privește viitorul infrastructurii velo din oraș. „În viitor, apropo de frumoasa acțiune de masă și de mare impact, Verde pentru Biciclete, se prognozează ca Timișoara să aibă una dintre autostrăzile pentru biciclete, hai să-i spunem, care să lege nordul de sudul Timișoarei, estul de vest, să se facă conexiunile cu marile cartiere ale orașului.


Va fi o premieră națională”, a spus Simion Moșiu, consilier local PNL.

Fosta activistă pentru drepturile bicicliștilor, userista Ana Munteanu, i-a dat imediat replică lui Moșiu. „Folosesc zilnic bicicleta, deci știu cum stă situația. Avem 103 kilometri de piste pentru biciclete, dintre care doar 35%, hai 40%, au fost amenajate în administrația Robu. Iar cele mai bune au fost făcute înainte de administrația Robu. Acum nu sunt întreținute, au fost date cu vopsea foarte alunecoasă. Dacă vorbim de întreținere, haideți să zicem că nu sunt curățate, iar probleme apar toamna și primăvara, când sunt frunze, praf și ploaie. Se crează un adevărat patinoar”, a spus Ana Munteanu, candidatul alianței USR-Plus la Consiliul Local Timișoara.

Pe de altă parte, dacă vine vorba de așa zisa „autostradă a bicicletelor”, fostul coordonator al VpB crede că este doar o utopie. „Am tot discutat cu domnul Chiș Culiță când eram la Verde pentru Biciclete. Îmi spunea că dacă este nevoie va chema specialiști externă, că dacă e nevoie o să desființeze benzi auto doar să facă condiții. E o Fata Morgana pe care tot o văd. În 2019 stăm mai prost cu calitatea ca în 2018. Unele nici nu mai există, marcajul a fost făcut cu o vopsea care s-a dus. Multe piste au dispărut. Nu putem discuta de îmbunătățiri vizibile pe care infrastrcutura velo să le fi câștigat”, a opinat userista Ana Munteanu.

3 COMENTARII

  1. Ar putea avea cineva dubii ca nu-si vor da mana consilierii locali ? In Timisoara si-au tot dat mana de 30 de ani ,,pentru binele Timisoarei ” si ce sa vezi, a inflorit mafia care a distrus Timisoara si ei au prosperat. Ati auzit de vesnica unanimitate din consiliul local Timisoara ? Toata tara a auzit.

  2. Doamna Ana Munteanu mai bine și-ar vaccina copilul care împreună cu alți copii nevaccinați pentru că părinții lor cred în minciuni neștiințifice, pun în pericol mortal pe cei care din motive medicale nu pot fi vaccinați. Doamna vrea să fie consilier local la primărie când are asemenea gândire? O să refuze să se vaccineze ea și copilu împotriva coronavirus când vaccinul va fi gata ? Câtă ipocrizie!

    Cât despre „merg zilnic pe bicicleta”, un alt slogan electoral neadevărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.