Situație fără precedent pentru gravidele din Timișoara – nu se mai pot...

Situație fără precedent pentru gravidele din Timișoara – nu se mai pot interna în maternitățile de stat UPDATE S-a decis care este spitalul care le va prelua

0
DISTRIBUIȚI

Intrarea în carantină a maternității Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, după ce cinci asistente au fost depistate ca fiind infectate cu coronavirus, pune într-o situație fără precedent gravidele din Timișoara și nu numai. Asta pentru că nu se pot interna nici la cealaltă maternitate de stat – clinica Bega, din cadrul Spitalului Județean Timișoara.


”Am fost desemnați prin ordin al Ministerului Sănătății ca unitate care vom prelua cazurile de gravide cu COVID 19. Sub nicio formă nu putem să preluăm alte cazuri”, a declarat Marius Craina, șeful clinicii.

Conform informațiilor PRESSALERT.ro, gravidele urmează să fie duse la spitalul privat Regia Maria care are o capacitate de peste o sută de paturi. Când l-am contactat pe managerul spitalului, Ovidiu Pătruț, acesta a susținut că, la momentul discuției, nu a fost informat de o asemenea variantă, dar că ”lucrurile sunt într-o dinamică. Avem o capacitate, dar nu ne putem compara cu numărul de paturi care le au cele două maternități. Rămâne de văzut ce se va decide în final”. Propunerea cu spitalul privat a fost transmisă comitetului județean pentru situații de urgență Timiș, care  va trebui să ia în scurt timp o decizie pentru că sunt deja situații de gravide care au rămas fără maternitate.

UPDATE 1 În urma discuțiilor, varianta spitalului Regina Maria a fost aprobata, de acum și până la redeschiderea maternității Odobescu pacientele urmând să fie internate la spitalul privat din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.