Sprijin din Japonia pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021

Sprijin din Japonia pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021

3
DISTRIBUIȚI

Autoritățile române aproape că ignoră proiectul Timișoara 2021, care primește însă sprijin de la mii de kilometri depărtare. Din totalul de 52,9 milioane de lei, suma pe care și-a asumat-o că o va plăti pentru reușita proiectului de interes național, Guvernul a dat, până acum, doar… 200.000 de lei.

Între timp, Horațiu Rada caută soluții tocmai în Japonia, unde participă la EU Japan Fest Comitee la Tokyo, a transmis capital.ro.


Invitația a fost lansată de EU Japan Fest, un ONG japonez care colaborează cu capitalele europene ale culturii încă din 1993 și care facilitează realizarea unor proiecte comune (Japonia – orașul capitală europeană), inclusiv cu posibilitatea de a acorda finanțare consistentă pentru asta. Conform sursei citate, diplomația românească a reacționat și ea pozitiv, având toată deschiderea pentru oferirea sprijinului în facilitare, comunicare sau chiar promovarea proiectului. Horațiu Rada a discutat, la Tokyo, cu Takeshi Kunibe, președintele Consiliului Director al Grupului Financiar Sumitomo Mitsui, al 28-lea președinte al EU-Japan Fest Japan Committee, cu Paul Kavanagh, Ambasadorul Irlandei în Japonia, Tatiana Iosiper, Ambasadorul României în Japonia, plus mai mulți oficiali și diplomați acreditați la Tokyo.

3 COMENTARII

  1. Daca intram in carantina ca oras din cauza coronavirusului scapa de raspundere cei care nu au facut nimic in acesti ani? Vor veni valuri de turisti in 2021 daca vor vedea ca suntem fruncea la cazuri pe tara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.