Stejar din fața Castelului Huniade, pus la pământ. Asociația Peisagiștilor vrea să...

Stejar din fața Castelului Huniade, pus la pământ. Asociația Peisagiștilor vrea să se verifice legalitatea acțiunii din centrul Timișoarei

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1513786692">

Asociația Peisagiștilor din România, Filiala Timiș, s-a arătat revoltată de faptul că, astăzi, un stejar, aflat în fața Muzeului Național al Banatului, a fost pus la pământ. Astfel, reprezentanții ONG-ului anunță că au solicitat Gărzii de Mediu să vină în control cu scopul de a verifica legalitatea lucrărilor de defrișare.

”Astăzi, Timișoara a mai pierdut un stejar din patrimoniul orașului, doar pentru că încurca o alee. Am solicitat Gărzii de Mediu inspecția și controlul legalității lucrărilor de defrișare a arborilor din fața Muzeului Național al Banatului (Castelul Huniazilor), Piaţa Iancu Huniade nr. 1 Timișoara. Dar lucrurile sunt mai complicate un pic, în sensul că și dacă există aviz de tăiere, ne întrebăm cum de a fost posibil o asemenea viziune de a șterge identitatea peisageră a Timișoarei și a reduce fondul vegetal, cel care asigură serviciile ecosistemice (reducererea poluării, reglarea microclimatului, eliberă oxigen, biodiversitate etc)”, a semnalat Asociația Peisagiștilor Timiș, pe Facebook.

De asemenea, reprezentanții asociației susțin că Timișoara are nevoie de o cartă a arborilor istorici, care reprezintă ”un instrument necesar pentru identificarea arborilor cu valoare patrimonială, la fel cum este și registrul verde al spațiilor verzi”.

2 COMENTARII

  1. Asociatia Peisagistilor, bine ati facut! Dar v-ati trezit cam tarziu. Faceti carta arborilor istorici dupa ce Robu i-a cam taiat. Saptamanile trecute primaria a taiat pinii din sensul giratoriu din Calea Buziasului, nu aveau mai mult de 50 de ani dar sunt o specie protejata. Sesizati si asta autoritatilor de mediu ca poate pe voi va asculta. Asociatia peisagistilor a fost sesizata despre taierile de la Horticultura, in 2014-2015 dar nu s-a implicat. Nu este foarte clar daca este bine intentionata aceasta asociatie sau doar vrea sa dea impresia ca isi face datoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.