Suspiciune de pestă porcină lângă Timișoara. Zeci de animale vor fi ucise

Suspiciune de pestă porcină lângă Timișoara. Zeci de animale vor fi ucise

0
DISTRIBUIȚI

Este alertă în județul Timiș după ce într-o gospodărie aflată lângă Timișoara este suspiciune de pestă porcină africană.

Potrivit Prefecturii Timiș, în urma apariției unor semne de boală la porcii dintr-o exploatație non profesională din localitatea Bucovăț, comuna Remetea-Mare, proprietarul a anunțat medicii veterinari din zonă. Imediat, reprezentanții DSVSA Timiș s-au deplasat la fața locului și au recoltat probe.

„Ieri seară au venit primele rezultate de la laboratorul DSVSA Timiș, conform cărora este suspicionată pesta porcină africană în gospodăria din Bucovăț.


Au fost trimise probe la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București în vederea confirmării sau infirmării bolii. Ieri seară s-a întrunit Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Timiș, condus de prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, și s-a decis că în cursul dimineții de azi se vor face verificări la fața locului, iar Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi vor asigura paza în perimetrul gospodăriei cu suspiciune de boală și controlul circulației publice”, a transmis Prefectura Timiș.

Totodată, în localitatea Bucovăț urmează să ajungă, în cursul zilei de astăzi, un incinerator mobil, în care vor fi arși toți cei 56 de porci din gospodărie, care vor fi uciși.

„În situația în care boală va fi confirmată, DSVSA Timiș va demara inspecțiile în toate exploatațiile cu porcine din zonele de protecție și supraveghere (zone circulare de 3 și, respectiv, 10 kilometri în jurul focarului), precum și recoltări de probe biologice conform specificațiilor procedurilor tehnice”, a mai informat Prefectura Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.