Instituțiile de cultură din Timișoara își suspendă activitatea din cauza coronavirusului

Instituțiile de cultură din Timișoara își suspendă activitatea din cauza coronavirusului

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a anunțat că reprezentațiile care ar fi trebuit să aibă loc până pe 22 martie vor fi reprogramate.

„Dat fiind gradul mare de contaminare, Teatrul Național din Timișoara va lua măsurile necesare pentru a feri de riscul îmbolnăvirii cu coronavirus pe toți cei care fac spectacolul de teatru să existe: artiști, spectatori, tehnicieni de scenă etc. Așadar, toate reprezentațiile stabilite pentru perioada 10 martie – 22 martie 2020 în cele 3 săli de spectacole ale teatrului vor fi reprogramate. Este vorba de spectacolele: Și caii se împușcă, nu-i așa? (10.03); Prin oglindă (11.03); O scrisoare pierdută (12.03); M-am hotărât să devin prost (15.03, 20.03); Disney: Beauty and the Beast (17.03); Rambuku (19.03); Hamlet (21.03); Pe unde umblă copilu´ ăsta? (22.03). De îndată ce nu vor mai exista riscuri, Teatrul Național își va relua activitatea, iar publicul va fi informat pe toate căile de comunicare cu privire la noua configurație a programului de spectacole”, a transmis TNT.

Biletele deja achiziționate pot fi schimbate pentru reprezentațiile viitoare sau pot fi returnate la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), de marți până duminică, între orele 11- 19.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anulează spectacolele „Pete albe” (15 martie, intrare liberă), „Swan Lake Revisited – Lacul lebedelor revăzut” (17 martie) și „Ultima mutare” (22 martie) pentru a proteja sănătatea spectatorilor, ca o măsură de prevenție a răspândirii virusului COVID-19.

Biletele achiziționate pentru „Swan Lake Revisited” și „Ultima mutare” rămân valabile pentru următoarea reprezentație.


Spectatorii care doresc returnarea contravalorii biletelor o pot obține până în 17 martie la Casa de bilete, care va funcționa cu program normal – de luni până vineri între 10-13 și 16-19. Informații se pot obține la 0356450606, 0752 111803 sau ticket@tm-t.ro. Cei care au luat bilete online pe platforma www.biletmaster.ro își vor recupera banii în cont.

De asemenea, Asociația Timișoara 2021 și Asociația Prin Banat au luat decizia de a amâna pentru o data ulterioară, proiecția filmului Granița, realizat în cadrul proiectului Cămine în Mișcare și programat pentru 12 și 17 martie 2020. De asemenea, sunt luate în calcul amânarea sau chiar anularea altor evenimente sau vizite internaționale desfășurate în cadrul unor proiecte culturale, în funcție de evoluția infecției cu virusul COVID-19.

Asociația Timișoara 2021 face un apel către toți operatorii culturali de a amâna, pe cât posibil, evenimentele culturale cu public și de a urmări și respecta toate indicațiile Ministerului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică.

Și cele patru spectacole programate de Opera din Timișoara până pe 22 martie („Văduva veselă”, „Scripcarul pe acoperiș”, „Disney: Frumoasa și Bestia” și „Silvia” au fost suspendate). Spectatorii care au achiziționat bilete de intrare la spectacolele amintite pot să le returneze la Agenția de bilete a Operei (str. Mărășești nr. 2, Timișoara, telefon informații: 0256201286, email: bileteoperatimisoara@yahoo.com, orar: duminică-vineri: 11.00-19.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.