Vremea devine deosebit de rece în toată țara. Cod galben de ninsori...

Vremea devine deosebit de rece în toată țara. Cod galben de ninsori în zonele de munte

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru perioada 21 martie, ora 18.00 – 25 martie, ora 8.00, care anunță o schimabre radicală a vremii.

Dacă astăzi, în majoritatea regiunilor, temperaturile maxime for fi în medie de 20 de grade Celsius, în zilele următoare termometrele vor arăta cel mult între 5 și 8 grade Celsius, în funcție de zonă, iar noaptea temperaturile vor fi negative. „În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.


În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova. Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada”, a transmis ANM.

De asemenea, pentru perioada 21 martie, ora 20.00 – 23 martie, ora 2.00, a fost emisă o atenționare meteorologică cod galben care anunță „ninsori moderate cantitativ și viscol”, în special în zonele de munte, conform hărții de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.