Timișoara – București, cea mai frecventată rută aeriană internă în 2019

Timișoara – București, cea mai frecventată rută aeriană internă în 2019

0
DISTRIBUIȚI

Bilanțul traficului aerian de pasageri în transport intern, pe ruta Timișoara – București, în anul precedent, confirmă o creștere a datelor față de anul 2018.

În anul 2019, ruta Timișoara – București a înregistrat o creștere de 8,4% comparativ cu anul 2018, ajungând la un număr de 444.637 de pasageri transportați în cele 12 luni ale anului precedent.


De asemenea, media de pasageri per zbor a cunoscut o evoluție, ajungând la un număr de 109 pasageri/zbor în anul 2019, cu 9,8% mai mult decât în anul 2018. Astfel, conform datelor Institutului Național de Statistică, ruta Timișoara – București a devenit cea mai frecventată destinație internă din România.

„Creșterea traficului intern de pasageri pe această rută este o dovadă a faptului că activitățile economice dintre cei mai importanți poli economici ai României, respectiv Regiunea de Vest a țării și București, sunt într-o permanentă dezvoltare. Acest lucru ne arată și faptul că între cetățeni se desfășoară nu doar relații comerciale, ci și un schimb de experiențe culturale, educaționale și profesionale” a declarat directorul aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.