Timișoreanca Diana Farca lansează online romanul distopic „Noi doi“ VIDEO

Timișoreanca Diana Farca lansează online romanul distopic „Noi doi“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanca Diana Farca va lansa online romanul distopic „Noi doi”, vineri, 27 martie, de la ora 19, pe pagina de Facebook a autoarei.

Timișoreanca Diana Farca are 31 de ani, a terminat cursurile Colegiului Național Bănătean, secția Științe Sociale și este licențiată în drept, cu masterat în dreptul afacerilor, obținute la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest. A realizat și a prezentat emisiunea sociopolitică „Sub lupă”, a postului de televiziune „A7TV”, din București și colaboreazăcu „Timișoara Film Society”. Primul film al asociației, „Pisica verde”, a rulat în rețeaua „Cinema City” și a câștigat premiul special la IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor Independenți de Film, în 2019.

A inițiat proiectul „Ai parte de carte!”, prin care a utilat biblioteci rurale din Republica Moldova, cu peste 10.000 de volume și predă ateliere de scris și desen copiilor. „La limită” e primul roman de ficțiune publicat, cu o prefață a criticului Alex. Ștefănescu. A cunoscut apoi iubirea și durerea ca sentimente îngemănate, decantate în romanul „Spitalul de suflete”, cu o prefață a Prof.


Univ. Sorin Ciutacu.

Anul trecut a scris primul scenariu, „Noi doi”, adaptat pentru tipar, și a înființat editura „Eleprint”, care e concentrată pe descoperirea și promovarea tinerilor autori, în țară și în străinătate. Romanul distopic e prefațat de scriitorul, scenaristul și editorul Dan Pleșa.„Timișoara Film Society” va ecraniza cartea, care are unmesaj simplu, limpede, alert: „Din cauza memoriei selective, repetăm periodic greșelile trecutului, până îi decantăm lecțiile. După un conflict nuclear la scară largă, planeta devine un deșert demografic. Marsala e orașul-stat ridicat pe eșafodul Lumii Vechi, care a fost erodată de lăcomie, excese și suprapopulare. Supraviețuitorii revin la povara preindustrializării, însă cea mai mare problemă a comunității austere nu e absența confortului, ci subpopularea. În fuga nebună de păcatul adamic, oamenii confundă solidaritatea cu obediența și își cedează intimitatea în favoarea perpetuării speciei umane. În acest spațiu afectiv arid, David și Martina se îndrăgostesc și rup cutuma, ajutați de o suită de călăuze. Lumea e sugrumată de lăcomie și renaște prin iubire. Toți vrem să o schimbăm, însă orice drum începe cu noi, ca parte a Întregului”.

„Comenzile de pe site-ul www.dianafarca.com cuprind un mesaj personalizat, un semn de carte, transport gratuit și reduceri de prețuri, pe durata în care #stămacasă. Primul eveniment public va fi reprogramat, de îndată ce împrejurările ne permit și va cuprinde un minirecital al naistului Mădălin Luca. Să avem sănătate!”, a transmis Diana Farca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.