Toate creșele de stat din Timișoara, închise din cauza coronavirusului. Sunt suspendate...

Toate creșele de stat din Timișoara, închise din cauza coronavirusului. Sunt suspendate și spectacolele din oraș

0
DISTRIBUIȚI

cresa

Primăria Timișoara a luat o decizie de ultimă oră din cauza coronavirus. Astfel, Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că începând de mâine și până în data de 22 martie, se închid toate creșele aflate în subordinea municipalității. De asemenea, au fost anulate și toate spectacolele din oraș.

„Am decis astăzi în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență suspendarea activității creșelor. Creșele nu au făcut obiectul ședinței naționale, doar grădinițele și școlile au fost incluse în discuție. Deci, oprim creșele de mâine până în data de 22 martie. În plus, am decis suspendarea tuturor spectacolelor începând de mâine, pentru că Timișoara este un oraș puternic expus. Știți bine că am avut multe cazuri, sperăm ca ele să nu se înmulțească, dar asta e doar o speranță, suntem conștienți că poziția pe care o are Timișoara pe hartă ne expune.


Prin urmare, trebuie să fim precauți. Nu trebuie să intrăm în panică, dar nici abordarea facilă a subiectului nu e o soluție. Problema chiar este una foarte serioasă și trebuie tratată ca atare. Nu cu panică, ci cu mintea limpede, astfel că se impune luarea măsuri care să ne protejeze. Panica ar produce foarte mari rele de toate felurile. Este foarte important să acționăm preventiv, dar este și important cum gestionăm situațiile care se ivesc”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a explicat că primele opt containere pe care municipalitatea le pune la dispoziție în cazul în care va fi nevoie carantinarea unor persoane cu coronavirus vor fi funcționale în câteva zile.

Nicolae Robu a mai precizat că nu s-a decis încă anularea unor evenimente importante organizate de Primăria Timișoara, printre care Târgul de Paște și Festivalul Timfloralis. „Avem o mulțime de festivaluri pe agenda noastră în perioada următoare, unele la nivel ridicat, ne-am propus să le facem anul ăsta mai tari ca oricând, în pregătirea anului 2021. Vom vedea evoluțiile, vom analiza în permanență. Deocamdată, acestea sunt deciziile, noi continuăm cu spălarea mijloacelor de transport în comun în fiecare noapte. Cerem să se facă o igienizare generală în toate școlile, în toate grădinițe, de asemenea, astfel încât la reluarea activității, sperăm că se va putea acest lucru din data de 23 martie, spațiile să fie igienizate, dezinfectate”, a detaliat Nicolae Robu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.