Toți pasagerii unui avion venit din Spania, ”triați” epidemiologic de Poliția de...

Toți pasagerii unui avion venit din Spania, ”triați” epidemiologic de Poliția de Frontieră. De ce angajații DSP i-au ignorat pe pasagerii sosiți la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Pasagerii unei curse WizzAir care a aterizat astăzi, la prânz, la Timișoara, venind de la Barcelona, nu au fost supuși niciunui control de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș, chiar dacă zona Madrid este zonă roșie.

„La Barcelona, înainte să plecăm, ne-au luat temperatura la fiecare. Avionul a fost cam trei sferturi plin. Pe ici pe colo mai era câte un loc liber. Chiar am întrebat-o pe stewardesă dacă sunt probleme, și ne-a spus că Timișoara nu e zonă de risc și că n-o să fie nicio problemă. Când am coborât din avion, înainte de locul unde polițiștii de frontieră verifică actele, erau două măsuțe cu multe hârtii pe ele, dar nu era nimeni.


Nu ne-a întrebat nimeni nimic. Nimic, nimic. Doar cel care a verificat pașaportul m-a întrebat dacă am fost în altă țară decât Spania în ultimele 14 zile. Nu am completat niciun formular, nu ni s-a luat temperatura sau altceva. După ce am trecut de Pașapoarte, am plecat fără niciun fel de problemă. Toți care eram în avion. N-a fost niciun control. Da, știu că e incredibil, dar așa a fost”, a declarat o pasageră din avionul Barcelona – Timișoara.

Triajul epidemiologic ar fi trebuit să fie realizat de reprezentanți ai DSP Timiș, instituția fiind anunțată din timp de orarul curselor din zone de risc.

Contactată de către PRESSALERT.ro pentru a explica lipsa reprezentanților DSP Timiș la sosirea acestei curse pe aeroportul din Timișoara, Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al instituției a declarat, după ce susține că s-a documentat asupra situației, că ”pasagerii de pe cursa Wizz Air au fost intervievați de către cei de la Poliția de Frontieră. Au fost întrebați de unde vin. Avionul nu venea din zona de risc. Nu pot să spun că nu au fost acolo. Colegii mei sunt la punctul din aeroport”. Când a fost întrebată dacă pasagerii au completat  formularele obligatorii, aceasta a susținut nici mai mult, nici mai puțin că ” s-a făcut intervievarea din avion”, fără a explica de către cine și prin ce metodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.