Planuri mari pentru Calea Șagului. Primăria Timișoara are nevoie de 15 milioane...

Planuri mari pentru Calea Șagului. Primăria Timișoara are nevoie de 15 milioane de euro pentru a moderniza artera

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara are planuri mari în ceea ce privește Calea Șagului, una dintre cele mai circulate artere din oraș. În viitor, reprezentanții municipalității doresc să modernizeze Calea Șagului, astfel că pe o porțiune vor fi realizate și trei benzi pe un sens.

Recent, pe site-ul Primăriei Timișoara a fost postat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea obiectivului de investiții „Modernizare Calea Șagului (tronson cuprins între strada Ana Ipătescu cu limita administrativă a Municipiului Timișoara)”. Din proiectul care va sta pe masa aleșilor locali în următorul plen, aflăm că documentația pentru acest proiect va fi donată Primăriei Timișoara de către reprezentanții Shopping City.

„Calea Şagului este o arteră amplasată în partea de sud a Municipiului Timişoara, pe drumul naţional DN 59.


Traficul desfăşurat pe această stradă se înscrie în clasa de trafic excepţional, în perspectivă capacitatea de circulaţie va fi depăşită, prin urmare se impune modernizarea acestei străzi”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Potrivit documentației tehnico-economice, au fost identificate două tronsoane: primul de la intersecția cu strada Ana Ipătescu până după pasajul de cale ferată, iar al doilea de la pasajul de cale ferată și până la intersecția cu drumul județean DJ593.

În proiect se arată că primul tronson va păstra configurația actuală a străzii, după modernizare, „se vor schimba bordurile existente și se va reface trotuarul pietonal acolo unde este cazul, se vor delimita prin marcaj pistele de biciclete”. În ceea ce privește al doilea tronson, pe o porțiune vor fi realizate trei benzi pe sens, astfel că vor fi reamenajate și intersecțiile existente.

„La km 8+940 se va realiza un sens giratoriu având trei benzi de circulație, pentru fluidizarea traficului din zona industrială de pe partea dreaptă a drumului. (…) Lărgirea la trei benzi de circulație a Căii Șagului va fluidiza și transportul în comun, pentru că prima bandă de circulație va fi destinată transportului în comun”, scrie în proiect.

De asemenea, se dorește plantarea mai multor arbori pe Calea Șagului, mutarea cablurilor aeriene în subteran, dar și realizarea de piste de biciclete pe o lungime de 5,5 kilometri.

Valoarea totală estimată a investiției este de peste 74 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în 16 luni din momentul începerii. Deocamdată, nu se știe de unde vor proveni banii necesari modernizării Căii Șagului.

1 COMENTARIU

  1. Au inceput promisiunile electorale? Voi, politicienii, ati invatat doar conjugarea verbelor la timpul viitor si obsesivul „trebuie”? Noi, alegatorii, preferam conjugarea la timpul trecut, si in ce ne priveste, ne-am saturat de voi pana peste cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.