Trei liberali din vestul țării, infectați cu coronavirus de senatorul Chițac. Numărul...

Trei liberali din vestul țării, infectați cu coronavirus de senatorul Chițac. Numărul total al pacienților din România a ajuns la 102, se trece la Scenariul 3

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile anunță că au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL Hunedoara Lucian Heiuș, Florin Oancea, primarul Devei, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți trei au participat la reuniunea Biroului Permanent Național a PNL la care a participat și senatorul Vergil Chițac.

„Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți trei se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Lucian Heiuș a fost propus de Florin Cîțu, când acesta a fost desemnat premier, ca înlocuitorul său la Ministerul de Finanțe. În august 2013, Heiuș a devenit director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara şi a rămas în cadrul acestei instituţii până în noiembrie 2015.

Numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 102, atfel că România trece la Scenariul 3 de reacție la epidemie.

„Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, «transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)».


Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o «transmitere susținută pe scară largă» a noului coronavirus (COVID-19)”, se arată într-o informare transmisă în prima parte a zilei de Grupul de Comunicare Strategică.

Ce trebuie să știi despre Scenariul 3

1. Dacă ajungi la spital, vei fi oprit în curte, pentru că medicii vor face triaj epidemiologic în corturi special amenajate.

2. La triaj ţi se va lua temperatura corporală şi vei completa un formular.

3. Cadrele medicale vor pune pe primul loc cazurile de epidemie, aşa că ai putea avea de aşteptat.

4. Dacă nu ai o urgenţă, nu te duce la spital. Medicii te vor amâna.

5. E bine să ştii că în Scenariul 3 spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS-CoV2.

6. Dacă nu ai infecţie cu SARS-CoV2 şi ai alte afecţiuni vei fi transferat către altă unitate sanitară.

7. În Scenariul 3 managerii spitalelor vor mări spaţiile pentru tratarea pacienţilor, aşa că, dacă eşti deja internat ai putea fi mutat pe altă secţie.

8. În acest scenariu autorităţile vor aduce în sistem medici în plus, proaspăt specialişti sau chiar cadre medicale ieşite la pensie.

9. În Scenariul 3 cei care gestionează criza legată de noul coronavirus vor găsi noi spaţii pentru carantinarea oamenilor care necesită această măsură.

10. În Scenariul 3 este foarte posibil ca pacienţii să fie carantinaţi la domiciliu, dacă spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi nu vor fi suficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.