Ungaria a închis granițele pentru cetățenii străini, din cauza pandemiei de coronavirus

Ungaria a închis granițele pentru cetățenii străini, din cauza pandemiei de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1633282709">

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat, luni, într-un discurs ținut în fața Parlamentului de la Budapesta, că a luat decizia închiderii granițelor pentru toți cetățenii străini. Măsurile vin ca o încercare de a evita o răspândire a noului coronavirus, scrie index.hu.

„Trebuie luate noi decizii deoarece, până când vom avea un vaccin, acestea sunt singura noastră șansă de a reduce răspândirea virusului”, a spus Orban.

Premierul maghiar a anunțat că toate granițele Ungariei vor fi închise pasagerilor și a adăugat că doar cetățenii maghiari mai pot intra în țară.

De asemenea, cluburile de noapte și cinematografele vor fi închise, iar cafenelele și restaurantele vor fi deschise doar până la ora 15.00.

Viktor Orbán le-a cerut tuturor să amâne participarea la orice adunare, cu excepția evenimentelor din familie și le cere persoanelor de peste 70 de ani să nu părăsească locuințele.

Până în prezent, Ungaria a înregistrat 39 de cazuri de infecții cu noul coronavirus, dintre aceștia o persoană a decedat.

Vineri, autoritățile maghiare au stabilit traseele rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei, stațiile la care autovehiculele de orice tip pot fi alimentate, parcările unde se poate staționa, precum și punctele de frontieră care pot fi utilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.