Urlete în ședința online a Consiliului Local Timișoara, după ce primarului Robu...

Urlete în ședința online a Consiliului Local Timișoara, după ce primarului Robu i s-a atras atenția că angajați ai primăriei nu au echipamente de protecție

1
DISTRIBUIȚI

Nervi întinși la maximum, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, desfășurată în sistem videoconferință și transmisă live pe Facebook. Discuțiile contradictorii au apărut încă dinainte de a fi votat primul punct aflat pe ordinea de zi, referitor la aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Timișoara pe anul 2020.

Practic, proiectul prevede acordarea unei sume de 13 milioane de lei pentru achiziția de echipamente necesare Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, o parte din bani fiind mutați de la fântânile ornamentale. De asemenea, cel de-al doilea proiect a prevăzut constituirea unui fond de rezervă bugetară în valoare de trei milioane de lei, din care jumătate să meargă la spitalul de boli infecțioase, iar cealaltă jumătate la Spitalul Municipal Timișoara, pentru achiziționarea materialelor de protecție, a reactivilor și materialelor sanitare necesare.

Înainte ca primul proiect să fie supus votului, consilierul local independent Adrian Orza a intervenit pentru a preciza că „am primit diverse semnale din partea unor servicii care fac muncă de teren, de la poliție locală și până la alte direcții din primărie, care spun că nu au material de protecție, măști în principal și dezinfectant. Se poate face achiziție din ce votăm acum? Există sume prevăzute pentru așa ceva? Le e frică să spună lucrurile astea și spun eu în locul lor”.

„Achizițiile se fac de către fiecare direcție cu personalitate juridică în parte și pentru multe dintre ele există deja achiziții.


La poliția locală s-au făcut o parte dintre achiziții. Primăria Timișoara nu poate să facă achiziții directe, doar dacă sunt legate de coronavirus”, a răspuns viceprimarul Dan Diaconu.

De asemenea, și primarul Nicolae Robu a ținut să precizeze că „noi, prin această rectificare, direcționăm bani către spitale și ele vor face achizițiile, pentru că ele sunt exceptate acum de la legea achizițiilor publice. Altminteri, noi ar fi trebuit să urmăm procedurile obișnuite”.

Totuși, Adrian Orza a insistat, afirmând că „sunt oameni care îmi scriu acum din primărie că nu au dezinfectant la baie”, moment în care Nicolae Robu a răbufnit și l-a acuzat pe consilierul local de „politicianism penibil”.

„Haideți, că deja intrăm în politicianism penibil. Trebuie să pun lucrurile la punct, că deja degenerăm. Aici nu mă interesează ce pune x sau y sub nume false pe Facebook. Să vină în primărie să arate că nu există dezinfectant. Hai să fim serioși, că m-am săturat de asemenea lucruri care sunt absolut descalificante. Mor oameni, noi trebuie să ne concentrăm să le salvăm viețile și noi facem politicianisme de genul ăsta? Nu știu ce organizații spun că n-au primit banii și nu e nicio organizație care să spună da, eu am semnat acolo. Hai să văd. Haideți să fim serioși, totuși. Domnule Orza, nu mai cădeți în ridicol”, a spus Nicolae Robu, nervos.

Discuțiile au continuat între primarul Timișoarei și Adrian Orza, iar la un moment dat, Dan Diaconu a început să urle „nu, Adi, gata, te rog frumos, nu așa merge. Așa ne facem de râsul lumii în această ședință”.

În final, cele două proiecte privind acordarea de sprijin financiar pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și Spitalul Municipal Timișoara au fost aprobate.

1 COMENTARIU

  1. E mult prea mult cât putem să suportăm de la acest primar. Cred că nu este momentul de scandal cum face de fiecare dată acest primar. Dacă și acum în această situație primarul face scandal atunci a depășit orice limită. Să vă fie rușine domnule primar!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.