Vacanță stricată de coronavirus și pentru cei care plănuiau să zboare de...

Vacanță stricată de coronavirus și pentru cei care plănuiau să zboare de la Timișoara. Cursele charter vor fi afectate

0
DISTRIBUIȚI

Criza în traficul aerian cauzată de coronavirus afectează și cursele charter. La Timișoara, astfel de zboruri spre destinațiile de vacanță din Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia etc., ar fi urmat să înceapă din luna aprilie, însă planurile au fost date peste cap de restricțiile impuse pe tot mapamondul. Toți cei care ajung în Israel, spre exemplu, intră direct în carantină și trebuie să dovedească faptul că au unde să stea izolați pe această perioadă.

Afectate au fost cursele aeriene spre toate destinațiile, iar îngrijorați sunt și reprezentanții companiilor de turist, care, la rândul lor, trag repercursiuni financiare de pe urma coronavirusului.


„Nu avem o estimare în ce măsură va scădea cursa charterelor. Mă uitam la o emisiune susținută de un lider din domeniul turismului din România și era foarte îngrijorat că acele rezervări pentru excursiile din vară au scăzut dramatic față de anul trecut”, a spus Dan Idolu, încercând să anticipeze în ce măsură vor scădea zborurile spre destinațiile de vacanță.

Chiar și așa, Idolu a fost de părere că „cetățenii nu ar trebui să renunțe la călătorii. Eu nu am calitatea morală să zic să circulați, să plecați în Grecia, Turcia, Tunisia, acele zboruri declarate deschise din aprilie, pentru că nu știu”. Scădere s-a înregistrat și pe cea mai uzitată rută internă din România, Timișoara – București. „Pe toate rutele se înregistrează scăderi. Vorbesc de prima săptămână din martie, nu vorbim de februarie când criza era incipientă. Pe ruta Timișoara – București a fost cea mai mică scădere. Traficul s-a redus undeva la 30% pe Lufthansa. Pe wizzair s-a redus peste tot. Scăderile cumulate ne duc la o scădere până la 40% din traficul existent, comparativ cu luna martie a anului trecut”, a conchis Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara, prezent la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studioul on.set.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.