Vaporașele au revenit pe Bega, la Timișoara. Cum circulă

Vaporașele au revenit pe Bega, la Timișoara. Cum circulă

0
DISTRIBUIȚI

Odată cu venirea primăverii, Societatea de Transport Public Timișoara a luat decizia de a relua navigația pe Bega cu vaporașele. Astfel, potrivit reprezentanților STPT, începând de astăzi, se pot efectua din nou călătorii cu cele șapte ambarcațiuni pe care societatea le are în dotare.

”Vaporașele vor reveni pe Bega în 8 martie, acestea urmând să circule în regim de transport public și de agrement.


De luni până vineri, în fiecare săptămână, vor circula în regim de transport public (de la stația Sfânta Maria până la Uzina de Apă și retur), iar sâmbăta și duminica se vor bucura de cele șapte ambarcațiuni cei care preferă călătoriile de agrement (de la ponton Catedrală până la Uzina de Apă și retur), în intervalul orar 10.00 – 19.00”, a informat STPT. Graficul de circulație al vaporașelor poate fi găsit pe site-ul STPT.

Reprezentanții societății transmit că anul trecut, din luna martie până în decembrie, peste 200.000 de persoane s-au plimbat cu vaporașele pe Bega. Dintre acestea, 75.601 au preferat călătoriile în regim de transport agrement, în timp ce 127.398 au călătorit în regim de transport public.

De asemenea, STPT arată că tot din 8 martie vor fi disponibile pentru publicul călător și cele 440 de biciclete și 100 de trotinete, ca alternative la transportul public. Cele 450 de biciclete vor putea fi ridicate din cele 25 de rastele amplasate în stațiile mijloacelor de transport în comun și din alte nouă rastele amplasate pe malul Canalului Bega. Cele 100 de trotinete vor putea fi ridicate din cele 13 stații special amenajate în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.