Virgil Păunescu, șeful Oncogen, a mai promis realizarea a încă trei vaccinuri...

Virgil Păunescu, șeful Oncogen, a mai promis realizarea a încă trei vaccinuri în ultimii trei ani, pe lângă cel împotriva coronavirusului

4
DISTRIBUIȚI

virgil paunescu

Virgil Păunescu, directorul Centrului Oncogen din Timișoara, care anunța, aseară, că cercetătorii din cadrul institutului pe care-l conduce sunt aproape de a realiza vaccinul împotriva coronavirus, nu se află la prima promisiune de acest gen. Edupedu.ro scrie că Păunescu a anunțat, în ultimii trei ani, că la Oncogen vor fi realizate și alte trei vaccinuri importante, dar care încă nu au fost descoperite.

Potrivit sursei citate, Virgil Păunescu a devenit doctor în științe medicale în anul 1996, la Universitatea din Timișoara, iar un an mai târziu a ajuns în Ministerul Sănătății, unde a condus ca director adjunct și apoi ca director plin Direcția de Resurse Umane și Formare Profesională. În anul 2000 a fost președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru scurt timp și în același an s-a înscris în partidul Generația 2000, din partea căruia s-a anunțat candidat la alegerile prezidențiale. Interesant este faptul că nu există înregistrări oficiale despre vreun candidat la prezidențiale din partea acestui partid.

În anul 2002, Păunescu a fost decorat de Ion Iiliescu cu Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de ”Cavaler”. În 2003 devine profesor universitar, iar în 2005 a fost directorul Spitalului Județean Timișoara. Tot în același an a revenit în minister ca secretar de stat, iar în 2006 a fost numit consilier prezidențial de către Traian Băsescu, funcție în care a rămas până în 2014.


În 2009, și Băsescu l-a decorat pe Virgil Păunescu cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de ”Cavaler”.

În anul 2013, DNA a început urmărirea penală într-un dosar în care apărea și Păunescu, însă dosarul a fost clasat anul trecut. În 2016, directorul Oncogen a fost numit șeful Administrației Spitalelor din București și tot în același an a candidat la alegerile parlamentare pentru Senat din partea PNL București.

La începutul acestui an, Virgil Păunescu a intrat în cursa pentru funcția de rector al Universității de Medicină din Timișoara, însă s-a clasat pe poziția a treia. În timpul unei dezbateri publice, cu ocazia confruntării planurilor de management ale candidaților, pe 17 februarie, Virgil Păunescu promitea că, dacă va ajunge rector, va rezolva ”problema cu șefii de secție” puși să dea examene și că se va reveni la metode veche. În aceeași dezbatere publică, Păunescu declara și că ”noi nu putem realiza vaccinuri”.

„Profit de ocazie ca să spun, pentru că am văzut niște comentarii răutăcioase, apropo de inițiativa noastră, propunerea de… e un design de vaccin, de fapt, nu e un vaccin, că noi nu putem realiza vaccinuri, e un design de fapt. Am fost contactați de ambasada Chinei la București, cât și de guvernatorul regiunii Yunan, care ne-a vizitat și care dorește să ne pună în legătură cu institute de cercetare din China pentru a verifica, deocamdată nimeni nu știe ce fel de vaccin ar putea da rezultate sau nu, așa încât sunt verificate toate posibilitățile, inclusiv propunerea noastră. Așa că nu a fost, așa, o propagandă ieftină ca să ne aflăm întreabă, sau care are legătură cu campania pentru rectorat. Nu a apărut coronavirusul pentru că facem noi alegeri la rectorat acuma”, explica Virgil Păunescu, potrivit Edupedu.ro.

În ultimii trei ani, șeful Oncogen a promis că vor fi realizate și alte vaccinuri, pe lângă cel împotriva coronavirus. Și anume, vaccinul împotriva alergiei la ambrozie, vaccinul anti-cancer și un tratament pentru leucemie limfatică acută.

4 COMENTARII

  1. Eu nu îl cunosc pe dl. Păunescu, dar îl apreciez foarte mult!
    Din punctul meu de vedere este un exemplu atât pt. orașul nostru cât și pt. tara noastra.

    • Cu Prosti ca tine , a câștigat Robulache 2 mandate.
      Voi sunteți cei ce țineți țara asta blocată de nulități cu tupeu gen Păunescu, Robu &co, niste derbedei ce se împăunează cu false competențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.