Vreme rea în aproape toată țara: vânt puternic, viscol, ninsori și strat...

Vreme rea în aproape toată țara: vânt puternic, viscol, ninsori și strat de zăpadă consistent. Mai multe zone, vizate de cod portocaliu sau cod galben

0
DISTRIBUIȚI

Vremea se înrăutățește în mai toată țara marți, 24 martie. Întreg vestul țării se află sub avertizare meteorologică de cod galben de vânt, iar în județele Caraș-Severin și Hunedoara e cod portocaliu și sunt așteptate ninsori, strat de zăpadă consistent și viscol. Vă reamintim că astăzi, până la ora 14.00, zona de munte din cele două județe menționate este sub cod roșu de viscol.

Un cod galben de vânt a fost anunțat pentru Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, local în Oltenia și sud-vestul Moldovei, dar și în jumătatea sudică a Transilvaniei, unde sunt așteptate intensificări ale vântului în general de 55-75 km/h.


Avertizarea meteorologică este valabilă marți, 24 martie, în intervalul orar 11.00 – 20.00.

În județele Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj și Dolj sunt așteptate ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă consistent și viscol. Este cod portocaliu și va continua să ningă cu aproximativ 10-15 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări de 55-75 km/h, iar în zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj, rafalele vor depăși 80-90 km/h, iar pe crește vântul va atinge chiar și 100-120 km/h, viscolind puternic ninsoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.