18.000 euro, prețul pentru o lună a containerelor închiriate de fostul manager...

18.000 euro, prețul pentru o lună a containerelor închiriate de fostul manager de la Spitalul Municipal Timișoara. Au fost amplasate în parc, la sute de metri de spital, fără branșamente la apa și electricitate

3
DISTRIBUIȚI

18.000 euro pentru închirierea pentru o lună a 12 containere – acesta este ultimul ”tun” al Olimpiei Oprea, fostul manager al Spitalului Municipal Timișoara, lăsat moștenire după ce a fost schimbată din funcție în ciuda opoziției protectorului său, Nicolae Robu. Ieri, cei de la ”Municipal” s-au trezit că vin mai multe trailere din care au fost descărcate opt containere, care ar trebui folosite pentru cazarea pacienților suspecți de COVID 19, două containere hol, un container pentru cadrele medicale și un grup sanitar. Conform celor stabilite prin contractul semnat cu Olimpia Oprea, firma Algeco din Sibiu a descărcat majoritatea containerelor, în Parcul Botanic, aflat în apropiere, la aproximativ 200 de metri de gardul Spitalului Municipal Timișoara. Un singur container a fost amplasat în curtea spitalului, lângă cortul de triaj.

Contractul a fost încheiat pentru o lună, iar valoarea este este de 18.000 euro plus TVA, din care chiria efectivă pentru containere este de 3.000 euro pe lună, restul prețului reprezentând costurile de transport, montare și ridicare a acestor containere. Din acest preț, a fost plătit deja un avans de 30%. Costurile vor crește însă pentru că majoritatea containerelor sunt la mare distanță de unitatea de primiri urgențe a spitalului, la aproximativ 300 de metri, și este imposibil realizarea unui circuit pentru transportul pacienților suspecți de coronavirus.


Este nevoie de o mutare de către proprietar a containerelor.

Practic, în actuala configurație, pacienții ar trebui să treacă prin gard sau să ocolească pe stradă pentru a ajunge de la UPU la aceste containere, care trebuie să fie conectate la rețeaua de electricitate și apă. Asta ar presupune noi lucrări care ar ”tăia” aleile de la intrarea principală în Parcul Botanic. Una dintre soluții ar fi relocarea tuturor containerelor în interiorul spitalului, în apropierea buncărului pentru radioterapie. Olimpia Oprea ne-a transmis prin intermediul unui SMS să luăm legătura cu actualul manager, refuzând să discute despre acest subiect.

3 COMENTARII

  1. Cred ca ne cred prosti pe toti. Oameni de rand incearca sa doneze din putinul pe care il au, altii arunca cu banii de la buget (chiar daca apartin spitalului) cit pot de departe. Rusine!, iar o persoana cu creier la cap si-ar da demisia.

  2. nu l as fi crezut pe Robu complice la astfel de matrapazlacuri….se pare ca m-am inselat….vesnica batalie pe ciolan, care in aceasta tara dureaza de 30 de ani….pur si simplu ne distruge……!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.