23 de bătrâni dintr-un centru de persoane vârstnice, confirmați cu COVID-19

23 de bătrâni dintr-un centru de persoane vârstnice, confirmați cu COVID-19

0
DISTRIBUIȚI

Un număr de 23 de bătrâni dintr-un centru pentru persoane vârstnice din Orăştie au fost confirmate, duminică, cu noul COVID-19, după ce unul dintre ei a luat virusul din Spitalul din Deva. Pe lângă bătrâni, şi cinci cadre medicale au COVID-19.

Cele 28 de persoane dintr-un centru rezidenţial pentru persoane vârstnice din Orăştie au fost confirmate, duminică, cu COVID-19. Virusul a fost adus în cămin din Spitalul Județean de Urgență Deva, potrivit autorităţilor locale.

Primarul din Orăştie, Ovidiu Bălan, a declarat pentru Mediafax că oamenii ar fi luat virusul de la unul dintre bătrânii din centru care, în perioada 15-25 martie, a fost internat în Spitalul din Deva.

Duminică, rezultatele analizelor au arătat că, pe lângă cei 23 de bătrâni, şi cinci angajaţi ai centrului au COVID-19.

„Avem un număr de 30 de beneficiari.


Dintre aceştia, în momentul de faţă, 23 au fost confirmaţi pozitiv. Din cadrul personalului care lucrează acolo, avem cinci persoane care au fost confirmate la testul PCR. (…) A fost o persoană în SJU Deva. A avut intervenţie chirurgicală după care a ajuns pe ATI. Ea a fost internată în perioada 15-25 martie în spitalul din Deva, după care a fost trimisă către centru. Persoana a fost asimptomatică pe toată această perioadă. Şi în momentul de faţă este asimptomatică”, a declarat Ovidiu Bălan.

Potrivit primarului din Orăştie, patru dintre persoane sunt internate în spital. Alte 11 persoane vor fi internate la Spitalul din Orăştie, iar celelalte persoane vor fi transferate la Spitalul Județean de Urgență Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.