ABA Banat, acțiune pe râurile din vestul țării, pentru a păstra apele...

ABA Banat, acțiune pe râurile din vestul țării, pentru a păstra apele curate

0
DISTRIBUIȚI

Acțiune în forță a celor de la ABA (Administrația Bazinală de Apă) Banat. Reprezentanții instituției vor igieniza, săptămâna viitoare, canalul Bega, râul Timiș, Bârzava, Sebeș și Cerna.

Scopul principal al acțiunii care va fi derulată de ABA Banat este acela de a îndepărta depozitele necontrolate de deșeuri apărute pe maluri și pentru a evita antrenarea acestora în cursul de apă. „Prin acest mod, ABA Banat vine din nou în ajutorul administrațiilor locale să gestioneze regimul deșeurilor din cursurile de apă”, transmit reprezentanții instituției.

Zonele în care se vor deplasa angajații ABA Banat – Sistemele de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin:

– Uzina Hidroelectrică Timișoara – Piața Badea Cârțan (intravilanTimișoara)

  • Zona Iosefin – Pod Modoș (intravilanTimișoara)
  • Zona Casei de Cultură Lugoj (intravilan Lugoj)
  • Zona Pieței Agroalimentare (intravilan Lugoj)
  • Zona Gării de Nord-aval intrare cartier Câlnic (Reșița)
  • Zona Pieței Agroalimentare ( intravilan Caransebeș)
  • Zona Pieței Hercule (intravilan Băile Herculane)

Deplasările pe teren vor fi efectuate în echipe de 2 angajați, echipați cu măști și mănuși, conform măsurilor impuse de starea de urgență.

„Prin exemplul personal pe care-l dăm cu aceste acțiuni, atenționăm din nou autoritățile publice locale să desfășoare activități de igienizare a cursurilor de apă ori de câte ori e necesar, cât și acțiuni de monitorizare pentru a preveni depozitarea deșeurilor pe malurile cursurilor de apă, care la ape mari ar putea fi antrenate de apă, creând blocaje în dreptul lucrărilor hidrotehnice sau a podurilor, ceea ce poate duce la inundații.


Suntem alături de cetățeni, dar și aceștia trebuie să înțeleagă că nu doar instituțiile publice au responsabilități față de mediu, față de apă, ci fiecare dintre noi avem”, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

ABA Banat nu va colecta deșeurile de pe maluri și din cursurile de apă, ci va întreține albiile și a malurile acestora. Conform legislației în vigoare obligația revine autorităților publice locale, care sunt direct responsabile cu gestionarea regimului deșeurilor în arealul administrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.