ABUZ Nicolae Robu cenzurează accesul PRESSALERT.ro la informațiile publice din Primăria Timișoara

ABUZ Nicolae Robu cenzurează accesul PRESSALERT.ro la informațiile publice din Primăria Timișoara

5
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, a trecut în această seară la un nou nivel al acțiunilor de presiune asupra site-ului PRESSALERT.ro – blocarea accesului la informațiile de interes public. La începutul pandemiei de coronavirus, Primăria Timișoara a creat un grup pe Whatsapp prin care jurnaliștii primesc informații despre acțiunile administrației locale și îi adresează primarului Robu întrebări în cadrul conferințelor de presă organizate ca primar, dar și ca lider al PNL Timiș. De precizat că s-a solicitat organizarea conferințelor de presă prin intermediul platformei Zoom, astfel ca jurnaliștii să poată adresa direct întrebări, dar primarul a refuzat.

În această seară, după ce primarul Nicolae Robu a anunțat pe pagina sa de Facebook că peste patru ore și jumătate va intra în vigoare o decizie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență prin care cetățenii sunt obligați să poarte măști și mănuși în magazine sau mijloacele de transport în comun, pe grup au început întrebările.


Editorul șef al PRESSALERT.ro, jurnalistul Dragoș Boța a postat mesajul: „Poate aveți decența să transmiteți deciziile unei instituții publice și oficial, nu numai pe pagina privată de Facebook a unui ales local. Știu că nu veți citi acest mesaj, domnule primar Nicolae Robu. Mesajul era pentru cei de la departamentul de comunicare al Primăriei Timișoara”. Reacția a venit după câteva minute, când primarul Nicolae Robu l-a eliminat pe jurnalist din grupul de Whatsapp.

„Practic, din acest moment PRESSALERT.ro nu mai are acces la informațiile publice care sunt transmise de Primăria Timișoara pentru că sunt singurul jurnalist din redacție care se ocupă de domeniul administrației în acest moment. Nu m-a mirat gestul primarului Nicolae Robu pentru că, de ani de zile, consideră că această instituție este propria moșie, sfidând legea pentru că se crede lege, Dumnezeu, judecător și, desigur, înțeleptul orașului. Era o chestiune de timp să treacă la acțiuni de cenzură după ce refuză, de atâta timp, să răspundă întrebărilor legate despre problemele grave din administrația pe care o conduce. Acest grup de Whatsapp este, în această pandemie, singurul canal de comunicare cu instituția publică numită Primăria Timișoara. Este echivalentul cu a mă scoate din sala de conferințe de presă cu Poliția Locală. În mediul virtual i-a fost mai simplu. Cenzura este o formă gravă de violență la adresa libertății de exprimare. Singura diferență între Nicolae Robu și interlopii cu care chefuiește protejatul său Ioan Nasleu sunt formele de violență folosite atunci când nu le convine că dezvăluim adevărul. Liberalul Robu a dovedit încă o dată cât preț pune pe libertatea de gândire și de exprimare în orașul în care s-a murit pentru aceste drepturi. În ciuda tuturor acestor acțiuni de cenzură și intimidare, PRESSALERT.ro va continua să facă tot ce este posibil pentru a-și informa cititorii cu toate informațiile esențiale”, a declarat jurnalistul Dragoș Boța.

5 COMENTARII

  1. Domnule Bota acest individ care se comportă primitiv o să fie crunt sancționat la vot de timișoreni și veți vedea că Dumnezeu nu doarme. Așa să i ajute Dumnezeu. După fapte va primi și răsplata. Domnule primar este urât la ce decurgeti și în ce forme vă manifestați.

  2. „Înțelege fiecare cât poate și/sau cât are voie să înțeleagă”

    Un document nesemnat postat pe Facebook nu are valoare de lege.

    Postarea stârnește panică

    Informațiile nu sunt susținute științific (vezi declarația dr. Musta despre mănuși)

    Probabil contul de FB poate fi închis de ANCOM conform legii. Avocatul Poporului ar putea fi sesizat. Și procurorii care au anchetat scurgerea de documente similare de la începutul pandemiei s-ar putea autosesiza. Într-un stat de drept.

  3. In Romania virsta de pensionare este 65 de ani si o persoana poate sa mai lucreze daca institutia unde lucreaza declara ca are nevoie de acea persoana. Intrebarea este daca este legal ca o persoana cu virsta de pensionare sa candideze pentru o functie publica?
    PS: Pe 28 mai NR implineste 65 de ani.

  4. A prins curaj de cand s-au facut scapati absolut toti bombardierii primariei. Probabil ca Boncu si Paul Stefan isi ascut sabiile, lustruiesc kalashnikovurile si pregatesc urmatorul mare transport. sa puna pe burta prostii care se iau de Robu binenteles ca nu au uitat si cum probabil ca I-au sifonat pe toti interlopii din tara Nu mai au nici competitie decat Spartacus cu Revolutia lui si neamurile din Rahova . Primaria e pe drumul cel bun , a curatat tot orasul si pune trotuare din marmura, stalpii de iluminat stradal vor fii imbracati in foita de aur de 18k si se lucreaza la un canal de apa paralel Begai care sa alimenteze noise fantani arteziene. Din banii nostrii binenteles toate spagile astea . Forta Poli !

  5. Nu pot sa cred. Pai a cumparat cumva dl. Robu Primaria Timisoara??? Nu are voie nimeni sa puna intrebari? Este mai mult decat o dictatura, este o gandire bolnava de comunist batran, moș vopsit, lacom, necinstit, neloial electoratului… sunt curios cine o sa-l mai voteze!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.