Acord între MAI și Biserica Ortodoxă pentru sărbătorile pascale. Când și cum...

Acord între MAI și Biserica Ortodoxă pentru sărbătorile pascale. Când și cum vor fi împărțite Paștele și Lumina Sfântă de la Ierusalim

3
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne a anunțat, în această seară, semnarea unui Acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate de MAI în stare de urgență cu Biserica Ortodoxă Română pentru distribuirea paștilor și a sfintei lumini.


Paștele va fi distribuit joi și vineri, între orele 7 -17, în spații din afara bisericilor, de către preoți și voluntari. Credincioșii, în declarația pe proprie răspundere, va trece la motivul deplasării pentru ridicarea paștelui și va trece numele bisericii din apropierea locuinței.

Pentru bolnavi și cei peste 65 de ani, pâinea sfințită va fi împărțită vineri,  sâmbătă sau în prima zi de Paște.

Împărțirea sfintei lumini de la Ierusalim se va face de către voluntari și patrulele MAI, începând de sâmbătă seara cu ora 20,00. Enoriașii vor putea ieși în proximitatea casei, respectând distanțarea socială și evitarea formarea de grupuri mai mari de trei persoane pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim. De asemenea, polițiștii și militarii din filtre vor oferi Lumina Sfântă celor care vor fi verificați în noaptea de Înviere.

3 COMENTARII

  1. Dezastru!
    Pastile se sfintesc Sambata sau chiar Duminica noaptea, la sfarstiul Liturghiei de Inviere.
    Ce se va da va fi eventual o anafora cu vin pe ea.
    Rusine Parinte Patriarh!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.