Aproape 25.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele...

Aproape 25.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 48 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 25.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră ale României în ultimele 48 de ore. Dintre acestea, aproape 17.000 au intrat în țară.

În ultimele 48 de ore, peste 4.700 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, având atât misiuni de supraveghere şi control la frontieră, cât și ca forțe de sprijin alături de colegii de la Poliție și Jandarmerie, în derularea activităților specifice Sărbătorilor Pascale.

Prin punctele de frontieră au făcut formalitățile de control aproximativ 24.500 persoane, cetățeni români și străini şi peste 16.700 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 13.600 persoane cu 9.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 10.900 persoane cu 7.200 mijloace de transport.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare frontiera comună cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au intrat în țară aproximativ 9.600 de persoane cu peste 6.500 mijloace de transport, din care 5.600 automarfare.

În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane și turisme, de peste 90% față perioada similară a anului trecut, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 14 fapte ilegale (șase infracţiuni şi opt contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.000 lei.


Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcut.

Nu s-a permis intrarea în ţară a patru cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a șapte cetăţeni români din diferite motive legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.