ASU Politehnica nu a bătut Rapidul nici la FIFA. Suma obţinută din...

ASU Politehnica nu a bătut Rapidul nici la FIFA. Suma obţinută din biletele virtuale vândute, folosită în lupta cu COVID-19

0
DISTRIBUIȚI

Noua echipă ESports a Politehnicii a făcut o figură frumoasă contra echipei similare a Rapidului. Totuşi, după două dueluri „oaspeţii” giuleşteni au ieşit pe plus, cu o victorie şi o remiză. Scopul principal al jocurilor de FIFA dintre cele două a fost insă strângerea de fonduri pentru lupta cu pandemia de coronavirus.

Ieri seară, timişorenii conduşi de Paul Cucoş au deschis scorul prin „virtualul” Axente devreme in primul joc, dar rapidiştii au egalat prin Mazilu şi s-a incheiat egal, ca in realitate, dar la FIFA a fost măcar cu goluri (1-1). In partida a doua bucureştenii s-au impus cu 3-1, Scutaru pentru ASU Poli, respectiv Mazilu, Buga şi Zicu au punctat pentru invingători.

Dacă alb-violeţii au optat pentru un prim 11 cu nume din prezent, rapidiştii au fost mai nostalgici, optând pentru titularii din victoria obţinută in finala Cupei câştigată chiar la Timişoara. Practic, duelul online la FIFA Pro Clubs a opus două formaţii 11 vs. 11, fiecare jucător in parte fiind controlat individual de către un „gamer”.

Pentru echipa de ESports a Politehnicii urmează noi provocări, echipa de FIFA 20 Pro Clubs incepând şi ea „de jos” primul sezon, fiind repartizată intr-un campionat interesant, cu SR Braşov, FC Argeş, U Craiova 1948 sau FC Zimbru.

Aproape 5.000 de lei din bilete

Deşi a fost vorba de un meci de FIFA pe internet, partida jucată pe imaginarul „Dan Păltinişanu” a adus şi incasări din bilete virtuale, a câte 15 lei bucata şi achiziţionate, logic, online.


329 de astfel de tichete au fost vândute, rezultând 4.935 lei. Sumă, care, va ajunge la cei care luptă cu stârpirea noului coronavirus pe plan local. Iniţial donaţiile erau anunţate pentru Spitalul Victor Babeş Timişoara, unitate medicală care s-a bucurat de mai multe iniţiative de sprijin prin donaţii, inclusiv o susţinere din partea suporterilor lui ASU Poli, precum şi a clubului Ripensia, prin urmare banii adunaţi ar putea fi utilizaţi mai bine in altă parte pe plan local.

„Datorită simplului fapt că Spitalul De Boli Infectioase Victor Babes este copleșit de donații din partea societății civile, am decis să susținem alte inițiative în lupta contra virusului COVID-19. În următoarele zile, după ce analizăm alternativele rămase, vom comunica unde am decis să redirecționăm suma strânsă. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!”, se arată pe pagina de Facebook a Politehnicii. 

Online, pe canalele de Facebook şi YouTube, meciul a avut peste nouă mii de vizualizări, aşadar o parte dintre aceştia au fost poate la rândul lor convinşi să doneze pentru lupta cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.