Autoritățile au anunțat 11 noi decese din cauza COVID-19. Bilanțul oficial urcă...

Autoritățile au anunțat 11 noi decese din cauza COVID-19. Bilanțul oficial urcă la 411 morți în România

0
DISTRIBUIȚI

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță, vineri, 11 noi decese din cauza COVID-19, iar bilanțul oficial urcă la 411 morți în România. Victimele au între 46 și 94 de ani, iar una dintre ele nu avea nicio boală cronică.

A murit un bărbat de 77 ani din județul Vrancea care era internat în Spitalul Municipal de Urgență Adjud – Boli Infecțioase din 14 aprilie. El suferea și de mai multe afecțiuni cronice, respectiv de boală cardiovasculară, diabet zaharat, boală pulmonară cronică.

Un alt decese raporat vineri este al unei femei de 84 ani din județul Vrancea.

„Internată în Spitalul Județean de Urgență Focșani-Chirurgie în data de 23.04.2020 pentru escare neglijate. Contact caz confirmat. Transferată în Spital Adjud în 11.04.2020 cu suspiciunea de Pneumonie acută interstitiala cu COVID-19. Comorbidități: Boală cardiovasculară, HTA, Boală cronică neurologică, Boală pulmonară cronică”, transmite GCS.

Decesul 403 din România este al unui bărbat de 74 ani din județul Argeș. A fost internat în Spitalul Municipal de Urgență Campulung în data de 10 aprilie și era diagnosticat cu hepatită cronică toxică metabolică și etilism cronic.

Cea mai tânără persoană care a murit în ultimele 24 de ore în România este o femeie de 46 ani din județul Galați.

„Venită din Anglia în 13.04.2020, se internează în aceeași zi în Spitalul Județean de Urgență Galați (ATI – intubată).


Rezultat pozitiv pe data de 13.04.2020. Decedată pe data de 17.04.2020. Comorbidități: Diabet zaharat, obezitate, HTA, boală hepatică cronică”, arată sursa citată anterior.

Tot vineri a fost raportată și moartea unei femei de 80 ani, pacientă în azilul de bătrâni din Galați. Ea era în evidențele medicilor cu diabet zaharat, polineuropatie diabetica, BPOC, nefropatie diabetică.

De asemenea, au murit și un bărbat de 61 ani din județul Suceava, care suferea și de ciroză hepatică decompensată, și o femeie de 83 ani din același județ, care era în evidențe cu artroza invalidanta, HTA.

Cel mai în vârstă pacient de COVID-19 din România, din ultimele 24 de ore este un bărbat de 94 ani din București. Comorbidități raportate de oficiali: boală cronică renala stadiul V, HTA stadiul III, boală cardică ischemică, insuficiență cardiacă congestiva stadiul IV, nefropatie, arteriopatie obliteranta membre inferioare.

GCS informează și despre moartea unui bărbat de 58 ani din județul Argeș.

„Internat în Spitalul Județean de Urgență Pitești în data de 14 aprilie. Transferat în data de 16 aprilie în ATI – Spitalul Orășenesc Mioveni. Comorbidități: cardiomiopatie dilatativa, insuficienta cardiaca stadiul IV, fibrilatie atriala, hipertensiune pulmonara cronica, pneumoperitoneu, abdomen acut chirurgical”, anunță sursa menționată.

Oficialii raportează și moartea unui bărbat de 83 ani din județul Constanța.

„Internat în Spitalul Județean Constanța în data de 23 martie, transferat la Spitalul Boli Infecțioase Constanta în 11 aprilie. Comorbidități: HTA, boala cardiovasculara, ciroza hepatica, sechele TBC”, transmite GCS.

Cel din urmă deces, al 411-lea este al unui bărbat de 58 ani din județul Suceava, care nu avea, însă, antecedente personale patologice cunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.