Autoritățile au anunțat încă 16 decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus....

Autoritățile au anunțat încă 16 decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus. Bilanțul național a ajuns la 246

0
DISTRIBUIȚI

Încă 16 decese din cauza coronavirusului au fost anunțate, joi seara, de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul în România ajunge la 246 de persoane decedate.

Potrivit GCS, un bărbat de 83 de ani a murit în Hunedoara. El a fost internat în Secția de Boli infecțioase a Spitalului Municipal Hunedoara pe 31 martie, zi în care i s-au și recoltat probe pentru COVID-19. Confirmarea a venit pe 3 aprilie în laboratorul UMF. Bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Deva, Secția Boli Infecțioase pe 5 aprilie și a murit în data de 9 aprilie.

Un bărbat de 71 de ani din județul Timiș, internat în Spitalul Clinic Municipal Timișoara – Secția Medicală în perioada 29 martie – 3 aprilie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 2 aprilie și a murit în 9 aprilie. Avea și HTA.

Un bărbat de 57 de ani din județul Suceava, internat pe 1 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava – Secția Cardiologie a murit în 9 aprilie.

Un alt bărbat de 59 ani din județul Suceava, internat pe 12 ianuarie în Spitalul Județean de Urgență Suceava-Secția Neurochirurgie, pentru anevrism rupt de artera comunicantă anterioară a murit în 9 aprilie. Lui i s-au recoltat probe de COVID-19 în 25 martie, iar confirmarea a venit în 30 martie.

Tot în Suceava a murit o femeie de 56 ani, internată în Spitalul Județean de Urgență Suceava, Secția Ortopedie, din 19 martie, cu coxartroză, gonartroză și astm bronșic. I s-au recoltat probe în 24 martie, confirmarea a venit în 27 martie, de la în Institutul Regional de Oncologie Iași. Femeia a murit în 9 aprilie.

Un bărbat de 56 de ani a murit în județul Bistrița-Năsăud. El a revenit din Italia pe 10 martie, s-a aflat în autoizolare la domiciliu până pe 24 martie. Bărbatul a fost internat pe 5 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Bistrița -Secția Boli Infecțioase, cu febră, tuse, astenie, dispnee, mialgii. Diagnosticul la internare a fost: suspect COVID-19, diabet zaharat tip I, HTA stadiul I. În 5 aprilie s-au recoltat probe, care au fost confirmate în 6 aprilie în laboratorul UMF Cluj. La CT au apărut modificări pulmonare „sugestive” pentru COVID-19. Bărbatul a murit pe 8 aprilie, cu diagnostic de deces bronhopneumonie COVID-19, diabet zaharat tip I.

În Suceava a murit un bărbat de 71 de ani, care a fost internat în Spitalul Județean Suceava, Secția Pneumologie pe 3 aprilie. I s-au recoltat probe pe 5 aprilie, confirmarea a venit pe 8 aprilie, ia bărbatul a murit pe 9 aprilie. Suferea și de HTA, AVC, hemipareză, gută, diabet zaharat tip II complicat, anevrism de arteră bazilară, tromboflebită, obezitate.

Un bărbat internat la Spitalul din Suceava pe 3 aprilie a murit în 9 aprilie.


Avea și HTA și hipoacuzie.

Tot la Suceava a murit un bărbat de 72 ani care a fost internat în Spitalul Județean Suceava, Sectia Îngrijiri paliative, de unde a fost transferat în Secția Cardiologie – ATI pe 4 aprilie, din cauza unui Infarct miocardic acut. În 1 aprilie i s-au recoltat probe pentru COVID-19 și a fost confirmat pe 6 aprilie. Bărbatul a murit în 9 aprilie. Suferea și de diabet zaharat tip II.

O femeie de 67 ani din județul Timiș, internată pe 8 aprilie în Spitalul Județean Timișoara, Secția Cardiologie – ATI cu tuse, dispnee și infarct miocardic masiv recent, edem pulmonar acut. obezitate gr.II, a murit în 9 aprilie.

O femeie de 78 de ani, din județul Covasna, internată în Spitalul Județean Sf. Gheorghe pe 6 aprilie cu insuficiență cardiacă și respiratorie acută a murit în 6 aprilie. S-au recoltat fragmente necroptice de pulmon pe 7 aprilie și a venit confirmarea în 9 aprilie. Femeia era contact cu fiica, asimptomatică, la rândul ei contact cu alt caz.

Un alt bărbat, de 49 ani din județul Covasna, internat pe 4 aprilie în Spitalul Județean Sf. Gheorghe cu stare generală alterată a murit în 7 aprilie. În aceeași zi s-au recoltat probe pentru COVID-19, care au venit îm 9 aprilie. Bărbatul suferise un transplant renal.
O femeie de 69 ani din București, internată în Spitalul Universitar București în perioada 20 – 23 martie pentru afecțiuni cardiace a revenit în spital pe data de 6 aprilie pentru dispnee. S-au recoltat probe pentru COVID-19 în 6 aprilie, a venit rezultat pozitiv în aceeași zi și a fost transferată în Spital Colentina, unde a murit în 9 aprilie. Suferea și de boală ischemică cronică, valvulopatie mitrală, hipertensiune pulmonară secundară, diabet zaharat tip II, insuficiență venoasă cronică, tulburare neuro-cognitivă.

Tot la București a murit o femeie de 72 ani din București. Avea insuficiență renală cronică dializată în centru de dializă. A fost confirmată cu COVID-19 în 25 martie și a murit în 6 aprilie.

O femeie de 63 ani din județul Vrancea, internată în 31 martie în Spitalul Județean Focșani – ATI, intubată și ventilată mecanic, a fost confirmată cu noul COVID-19 în 1 aprilie și a murit în 3 apilie. Suferea de diabet zaharat tip II, HTA, hipotiroidie, insuficiență hipofizară.

Și la Galați a fost raportat decesul unei femei de 62 de ani. Ea a fost internată în secția medicală a Spitalului județean Galați, cu stare confuzională și infecție urinară, în data de 27 martie și transferată în data de 30 martie în secția ATI. A fost confirmată cu noul COVID-19 în 31 martie și a murit în 7 aprilie. Avea, în antecedente, AVC sechelar.

Tot la Galați a murit o femeie de 81 de ani, care fusese internată în Spitalul de Boli Infecțioase Galați, cu dificultăți de respirație în data de 4 aprilie și transferată în aceeași zi în secția ATI a Spitalului județean Galați. S-a confirmat COVID-19 în 3 aprilie și a murit în 7 aprilie. Femeia suferea de demență și locuia în instituție de îngrijire pentru bătrâni în care sunt cazuri confirmate COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.