Doi muncitori prinși sub dărâmături, la Mina Uricani, după ce un turn...

Doi muncitori prinși sub dărâmături, la Mina Uricani, după ce un turn de extracție s-a prăbușit

0
DISTRIBUIȚI

Cel puțin doi muncitori sunt prinși sub câteva tone de moloz, după ce un turn de extracție de la Mina Uricani (județul Hunedoara) s-a prăbușit.

Reprezentanții Ambulanței din Hunedoara intervin la Mina Uricani, unde s-a produs un accident de muncă și cel puțin două persoane au fost prinse sub dărâmături.

Accidentul a avut loc la suprafață, nu în subteran.

Primele informații arată că s-a prăbușit un turn de extracție de la mină, iar cele două persoane erau într-un camion surprins de dărâmături.

IGSU anunță că mii de tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau trei muncitori care lucrau la ecologizarea minei.


Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi au fost surprinşi sub dărâmături.

La locul surpării au ajuns imediat echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical, precum şi echipe ale SAJ Petrosani.

„Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multirisc vor fi tăiate şi îndepărtate dărâmăturile. Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi a principiilor de protejare a salvatorilor. Misiunea de salvare este in dinamica”, arată IGSU.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Inspectorul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că, după 12 ore, au fost orpite căutările pentru cei doi muncitori încă dați dispăruți. „În ciuda eforturilor susținute ale pompierilor salvatori și ale celorlalte autorități locale implicate în misiunea de salvare, până la această oră cele două persoane surprinse de prăbușirea turnului de extracție nu au putut fi recuperate”, au transmis reprezentanții IGSU.

Căutările vor fi reluate joi, 16 aprilie.

Doi muncitori au fost prinși sub câteva tone de moloz, după ce un turn de extracție de la Mina Uricani s-a prăbușit. Accidentul a avut loc la suprafață, nu în subteran.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.