Comisie de anchetă în Parlament pentru „achizițiile suspecte” din timpul stării de...

Comisie de anchetă în Parlament pentru „achizițiile suspecte” din timpul stării de urgență

0
DISTRIBUIȚI
Alfred Simonis

Șeful grupului PSD din Camera Deputaților, parlamentarul de Timiș Alfred Simonis, a declarat după ședința de guvern de astăzi că partidul său va iniția constituirea unei comisii de anchetă pentru cercetarea tuturor achizițiilor publice făcute în timpul stării de urgență.

„Când starea de urgență se va încheia, în Parlamentul României vom iniția constituirea unei comisii de anchetă care să verifice toate achizițiile publice făcute de Guvernul PNL în această perioadă. Începând cu cazul de la Giurgiu, unde o firmă, un butic practic, a vândut produse sanitare în valoare de peste 12 milioane de lei și continuând cu alte achiziții suspecte.


Toate aceste lucruri vor fi detaliate în Comisia de anchetă din Parlamentul României și vom trimite către organele abilitate toate sesizările făcute, pentru că nu vom permite sub nicio formă ca în timp ce românii sunt în dificultăți economice serioase, în timp ce mor din cauza acestui blestem de virus, unii să fure din banii românilor, în speță Guvernul. Prin urmare, vom demara și vom fi extrem de eficienți și agresivi cu privire la audierile din această comisie, imediat ce starea de urgență se va încheia”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Cazul specific la care face referire Simonis s-a produs la sfârșitul lunii martie, Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție. Contractul a fost încredințat firmei Romwine&Cofee, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”. Recorder.ro a arătat că firma este deținută în acte de o anume Maria Cristian și are sediul într-o cameră dintr-o casă bătrânească din satul Uzunu din comuna Călugăreni (Giurgiu). Omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, a admis apoi la B1 TV că firma sa se află, de fapt, în spatele Romwine&Cofee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.